WL Dry weten geen schamel puntje te rapen!

Tegen de eerste ploeg van ’t Kliekske, die vanaf dit jaar uitpakken met een klassespeler Mike, is het niet meer evident dat we veel punten pakken. We boden hen dan ook weinig weerstand als je kijkt naar het collectief: het aantal frames dat we allen samen afwerkten, was minder dan een ‘handvol’!

Guy had weer geen vertrouwen in de afwerking van kegel 10 of 6 ondanks dat hij met de eerste worp er meestal 9 (8 keer) kon vellen. Leo kon wel een viertal strikes maken maar tussenin kreeg hij split of ene over.
Ook Jan moest werken voor een reeksje en die laatste rechtse neerhalen was niet evident. Een “double” op ’t eind maakte wel nog wat goed.

Ondertussen hadden ‘de Kliekers’ halfweg de hcp-achterstand al weggespeeld: Mike met de meeste strikes, Guy vol vertrouwen en Jean er op los knallend met een ‘clean game’. Al bijna 100 kegels achter.

Het was weer veel te warm in het bowlingcenter en dat maakte dat de olie wat ‘plattekes’ lag en er toch wat aanpassing moest gezocht worden.

Weer namen we een slechte start en toen ze aan de overzijde elkaar of de kapt. royaal BF’s aan ’t uitdelen waren, stonden we nu al na frame 3 op gelijke hoogte.

Guy kon maar niet zijn draai vinden: slechts drie afwerkers genoteerd en ook Leo deelde in de malaise. Jan zou nog het beste scoren, waren er alleen halfweg geen drie missers, van ene kegel, achter elkaar. Zo maakten we het Jean en Co zeker niet moeilijk.

Toch gaven we niet op. In het derde game werkte Guy nu tot halfweg alles af, Leo kon alleen maar strikes maken (4) maar kwam daarmee wel op zijn niveau. Ook Jan wisselde nu ‘wel en nietes’ af en bleef, zij het wel regelmatig, op een 10-min score hangen.

Wat dacht je dan van Mike: hij nam een andere bal en gooide vlotjes 10 strikes en met een 259 score was er geen ‘kruid tegen gewassen’. Ook de andere Guy en zeker Jean bleven hoog presteren en dan konden we fluiten naar enig puntje.

We speelden allen een matige wedstrijd zonder veel druk en geluk, maar bleven toch met een ferme kater achter.

Volgende week staan we tegen de Underdogs Lucky 13 met Swa, Dirk en Jan weer voor een nieuwe uitdaging.

 

De scores:

Print Friendly, PDF & Email
Jan Pauwels
Bowling team captain waterlinkers Dry bij Persawa
Als team cap van waterlinkers Dry, onderhoud ik de speelkalenders voor de Brabo Maandag League.
In afspraak met Ronny verzorg ik de administratie voor de BML en de communicatie met het bestuur van Persawa Bowling.

Reageer op dit artikel

Please Login to comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op