Wereldprimeur in 2017 te Gent

In april 2017, van 13 tot en met 16 april, worden voor de eerste maal de nieuwe disciplines Doubles, Doubles Mixed op een wereldkampioenschap voorgesteld.

Traditioneel wordt petanque gespeeld in teams van drie spelers met 1 reserve, vandaar de benaming “triplette”. Tijdens dit WK zal dus worden gespeeld in teams van 2 personen en een “Doubles Mixed” is een gemengd team. In 2024 doet de petanquesport samen met de Lyonnais en de Raffa een gooi om toe te treden tot de Olympische familie en daarom worden deze nieuwe disciplines toegevoegd ( www.boules-sport.org ).

Het wereldkampioenschap zal doorgaan in de Topsporthal Vlaanderen te Gent met de Petanque Federatie Vlaanderen als organiserend comité. In 2012 hebben zij ook samen met de BPF succesvol het Europees kampioenschap voor jeugd en dames georganiseerd. Als kers op de taart werden de junioren vice-europees kampioen.

Dit kampioenschap biedt opnieuw de kans om de sport in de schijnwerpers te plaatsen en het publiek in België te laten genieten van topsport dicht bij huis.

Locatie

De topsporthal Vlaanderen is makkelijk bereikbaar; Ontdek dit hier.

Print Friendly, PDF & Email
Patrick Catthoor
Secretaris Bowling club bij Persawa
Administrator en webmaster van deze Persawa website.
Daarnaast ben ik actief als bestuurslid van Persawa Bowling, waar ik de rol van secretaris waarneem.

Reageer op dit artikel

Please Login to comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op