Welkom Ludo!

Dit bericht werd voor het laatst gewijzigd op 23 oktober 2017 om 23:04

Tegen Und Grillroom Kiosk is het steeds een spannende wedstrijd want afgaand op de gemiddelde wedstrijdscore staan we dicht bij elkaar. Dan zijn er natuurlijk de motivatie, gevolgd door uitzonderlijke prestaties, die een rol spelen op behalen van punten en de overwinning.

Bij Waterlinkers verscheen voor ’t eerst Ludo op de banen en die was van harte welkom want ons spelerspotentieel is niet zo groot op donderdag. Ludo moest na de wedstrijd nog een hcp berekening krijgen. Die viel best mee en aan zijn inzet zal het zeker ook niet ontbreken.

Wat was me dat daar aan de overzijde: alle drie de UGK-spelers schoten als pijlen uit de startblokken en eerst in de zevende frame viel de eerste misser, split, te noteren. Zo stonden we alras wel al ’n 100-tal kegels achter.
Swa deed zijn best voor de afwerking maar enkele splits waren daarbij niet welgekomen. Ludo zocht nog naar de goede richting maar de laatste kegel(s) waren niet zijn ding om af te werken. Toch lukte hij op ’t laatst zijn eerste “strike” en dat deed hem verrassend deugd.
Jan begon, door zijn knieblessure, kalm aan de wedstrijd en hij wilde die wel uitspelen. Enkele splits waren ook zijn deel maar met een “double” op ’t eind zette hij nog veel recht.

Zowel Johnny als Danny lukten een +200 en daarmee gingen de eerste punten dan ook verdiend naar UGK.

We hopen dat de bal wat beter voor ons rolt en bij Swa lukte dat, meestal sparend met af en toe een “strike” ertussen. Hij was op weg naar een mooie score doch op de twee laatste frames was de afwerking plots even zoek.
Ludo begon met “strike” en dat deed het beste verhopen maar er viel daarna nog maar ene spare te bespeuren zodat hij juist de 100 kegels bereikte. Bij Jan was het even ‘wel en niet’ maar hij zat halfweg terug op de rails.

Tegen dan stonden we alweer enkele tientallen kegels achter en dit had wel weer te maken met de goede prestaties van Johnny en Maestro. Johnny wist meerdere strikes achtereen neer te leggen waardoor Maestro als laatste man in een zetel kon spelen en hij werkte ‘keihard’ bijna alles af.

Toch hadden we hoop op enkele punten want in de eerste frames van de derde game werden er al meteen enkele BF’s uitgedeeld en dat beloofde.
Swa lukte daarna een “turkey” en Jan begon met “double”. Hij zou halfweg ook nog een mooie “turkey” neerhalen. Zo hadden we even het ‘roer in handen genomen’ en dit inspireerde ook Ludo die tussenin ook al een tweetal “strikes” liet neerdwarrelen. Als hij nu nog enkele frames achtereen kon afwerken, zou zijn score de hoogte in schieten.

Bij UGK was Gino nu aan een goede reeks bezig en zo bleef het nog even spannend.

Doch Swa zag een +200 in zicht en maakte dit op ’t laatst met een “double” dit verdiend waar!  Ludo begon het beter onder de knie te krijgen: hij legde zijn beste score (114 kegels) van de match neer en zo was zijn handicap met 65 kegels ook al mooi om het de volgende wedstrijd weer beter te doen.
Ook Jan speelde crescendo. Als hij op de voorlaatste beurt ‘dieje 10’ niet mist komt hij ook voorbij 200 kegels en op een +500 en dat was een opsteker.

We hadden zo wel de ‘0’ van ’t scherm geveegd en dat mocht wel zijn!  Wij haalden ruim ons gemiddelde, maar UGK haalde zelfs meer dan 100 kegels extra en doen daarmee een goede zaak in ’t klassement. Zij waren dus de meer dan verdiende winnaars.

Volgende week komen Guy, Ludo en Swa weer strijden voor enkele puntjes tegen de tweede in ’t klassement: Firebirds.

 

Het scoreblad:

Print Friendly, PDF & Email
Jan Pauwels
Bowling team captain waterlinkers Dry bij Persawa
Als team cap van waterlinkers Dry, onderhoud ik de speelkalenders voor de Brabo Maandag League.
In afspraak met Ronny verzorg ik de administratie voor de BML en de communicatie met het bestuur van Persawa Bowling.

Reageer op dit artikel

Please Login to comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op