Weer een mooie overwinning!

Dit bericht werd voor het laatst gewijzigd op 23 oktober 2016 om 22:39

Tegen de laatste in ’t klassement, het Polderploegske, zou het een ‘makkie’ worden maar dat was buiten de in laatste instantie opgeroepen Rita gerekend die er van in ’t begin vlot in vloog. Zo zal onze eerste 8 – 0 overwinning weer voor een volgende keer zijn!

Guy stapelde in ’t begin de missers op, zij het op links, midden of rechts. Een tweetal strikes tussenin en 2 sparen op ’t laatst waren een magere troost om zijn handicap maar juist te halen. Zo moesten Swa en Jan volop aan de bak en dat was toch even werken. Swa moest het van de talrijke spares hebben en hij deed dat goed. Een enig splitje bleef onafgewerkt. Jan kon wel een “double” in ’t begin en op ’t eind maken maar dan waren twee splits op rij even spelbreker om de +200 te missen.
Intussen was Rita aan een mooie serie bezig met spares en strikes (totaal 170 + 46). Zijn hield haar ploeg in de running want aan de grote achterstand van 80 kegels hadden we halverwege maar weinig afgepitst (nog -50). Gelukkig liet Lisa al te dikwijls een laatste kegel staan en Herman ‘bakte er nikske’ van. Tot op het allerlaatste frame, toen alles nog kon, maakte hij de “double”. Jan kon er met een goede extra beurt niet meer over.

Komaan hé Guy, aanpassen en met meer vertrouwen je ding doen! Zowaar begon hij nu met “double”; toch werd hij even gestremd met twee splitjes op rij.  Swa lukte een ‘babysplit’ en Jan liet het niet aan zijn hart komen. Hij gooide de BF weg. Even later lukte Swa weer de “double” en zat daarmee vlot op de rails. Jan maakte een “four bagger” af. De twee splitten tussendoor waren zijn enige missers en hij klom nu wel boven de 200 kegels.
Bij de Polderaar’s kon alleen Lisa wat weerwerk bieden zodat wij deze keer wij een overschot aan kegels lieten noteren.

De Waterlinkers begonnen weer goed aan de laatste game: Guy en Swa met “double” en voor de derde maal gaf Jan hem aan de kapitein (Ronny). Ieder kreeg wel zijn splitje(s) en Jan al te dikwijls de 5/7. Daar moest hij iets op vinden want intussen was de stand gelijkopgaand. Hij schoof een extra latje naar links en tegen 25 km/uur wist hij er 2 kort achtereen te maken. De laatste op frame 9 en die kon beslissend zijn want zowel Guy als Swa stonden met een onafgewerkte worp. Dus nog gelijke stand op de laatste frame: Guy sloot af met strike als extra beurt, Swa begon met “double” en zo was hun totaal nog goedgemaakt en speelde Jan in een zetel.
De tegenstrevers hadden het opgegeven om nog meer punten en bolden op hcp uit.

Swa en zeker Jan behaalden een dikke +500 en de totaalscore was ook niet mis zodat WL’s weer een plaatsje stijgen in ’t klassement.

Volgende week komt het zelfde trio op de banen tegen een nieuwe ploeg ‘The Killers’ en dat kan een waardemeter worden!

De scores:

wdot-20-10-2016

 

Print Friendly, PDF & Email
Jan Pauwels
Bowling team captain waterlinkers Dry bij Persawa
Als team cap van waterlinkers Dry, onderhoud ik de speelkalenders voor de Brabo Maandag League.
In afspraak met Ronny verzorg ik de administratie voor de BML en de communicatie met het bestuur van Persawa Bowling.

Reageer op dit artikel

Please Login to comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op