Waterlinkers 1 winnen topmatch

 

Vorige woensdag moesten waterlinkers 1 het opnemen tegen de Pinstrikers, de autoritaire aanvoerders van het klassement die nog altijd een straat voorsprong hebben. Om nog enige kans te maken hen in te halen, wisten we wat ons te doen stond, nl. winnen en liefst met zoveel mogelijk punten.

De Pinstrikers stonden op de baan met Vincent. Vincent heeft een hoge handicap en hij speelt met hoogtes en laagtes. D.w.z. dat hij het ons knap lastig kan maken als hij zijn dagje heeft.
Verder stonden ook de 2 kleppers, Peter (die zich Scar laat noemen) en Stoffel op de baan. Tijden het proefgooien lieten ze al zien waartoe ze in staat zijn.

Maar dat goed gooien tijden het proefgooien soms in het nadeel uitdraait eens de match begint, moesten ook zij ondervinden: Stoffel kende bijzonder veel pech bij de afwerking. Hij liet in het begin van de match nogal wat gemakkelijk spares staan.

Klagen deden de waterlinkers daarover niet: zij speelden hun spel en deden dat zeer goed. Het eerste game werd dan ook probleemloos binnengehaald, met dank aan Vincent en Stoffel voor hun matige spel. Bij Dirk zat het meteen goed en hij zou in deze match een hele korf strikes bijeen gooien. Ook Jan en Patrick lieten zich niet onbetuigd.

Het tweede game was meteen ook het sterkste wat de waterlinkers die avond lieten zien: vanaf de eerste beurt begonnen zowel Dirk als Jan te striken dat het een lieve lust was: beiden lukten een 4-bagger en Patrick mocht de bierframes op zijn conto schrijven. Dirk speelde een +200 en ook Jan had dat kunnen doen, ware er niet die ene misser.

Na twee uitstekende games waren de waterlinkers al zo goed als zeker van matchwinst. Maar, zoals het spreeekwoord zegt, mag je het vel van de beer niet verkopen voor hij geschoten is. Want in dat derde game begonnen de Pinstrikers eindelijk hun niveau op te krikken.

Vincent speelde een goed game, maar vooral Stoffel had hét nu eindelijk gevonden en hij zou eindigen op een mooi afgerond getal: 200 pins. Bij de waterlinkers verliep het nu net iets stroever. Vooral Jan had het nu moeilijker.

Uiteindelijk moesten we ons neerleggen met een 6-2 overwinning. Daarvoor zouden we op voorhand getekend hebben, maar na de match beseften we dat een 8-0 er ook had ingezeten.

Door deze overwinning tegen onze rechtstreekse concurrent, komen we in ieder geval weer wat dichter bij die eerste plaats.

Het uitslagenblad:

[wp_ulike]
Print Friendly, PDF & Email
Patrick Catthoor
Secretaris Bowling club bij Persawa
Administrator en webmaster van deze Persawa website.
Daarnaast ben ik actief als bestuurslid van Persawa Bowling, waar ik de rol van secretaris waarneem.

Reageer op dit artikel

Please Login to comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op