Waterlinkers 1 maken brandhout van Doedaloep!

Dit bericht werd voor het laatst gewijzigd op 9 februari 2017 om 17:23

 

Wanneer je tegen een minder sterke tegenstander speelt, moet je doorgaans elk game starten met een handicap achterstand. Tegen Doedaloep moesten we opboksen tegen een achterstand van niet minder dan 66 pins. Je mag als team geen steken laten vallen om te voorkomen dat je alsnog de boot in gaat.
Dat is nu eenmaal de charme van een handicap league. Daar kunnen de zwakkeren op een goede dag ook winnen van een sterkere tegenstander.

Volgens de playlist moest Danny aantreden tegen Doedaloep, maar Danny stuurde zijn kat! Op z’n minst verwachten we dat een speler die op de playlist staat, op voorhand verwittigt dat hij/zij niet kan spelen, zodat er tijdig een vervanger kan gezocht (en gevonden) worden. Het is in ’t verleden nog gebeurd dat we om zo’n reden met een ‘blinde’ moesten spelen. Die keer dat het vorig jaar voor hadden, is ons op ’t einde van de competitie nog eens zuur opgebroken: vice kampioen i.p.v. kampioen.

Gelukkig hoefde het dit keer niet zover te komen: met dank aan invaller Xander die elke week (ook als hij niet op de playlist staat) present is.

Maar nu iets over de match zelf.

Zowel Xander als Patrick bleken een superdag te hebben want beiden zouden een score halen die ze in jaren niet meer gezien hadden (zie ook officieel wedstrijdverslag hieronder). Jan probeerde goed mee te spelen, maar zakte naar ’t eind toe een beetje door het ijs.

Dit kon evenwel de feestvreugde niet verstoren: de match werd met zeer hoge zowel individuele als teamscores afgesloten met droge, maar welverdiende 8-0 cijfers in het voordeel van de waterlinkers.

Onze sympathieke tegenstrevers konden nooit een vuist maken, zodat de spanning er snel van af was. Enkel Marleen speelde een bijzonder sterk eerste game.

Gelukkig verloren de tegenstanders er hun goed humeur niet bij, zodat het voor beide teams toch nog een plezante avond werd.

De scores:

Een overzichtje van de seizoensrecords, gemarkeerd in het officiële wedstrijdverslag:

Officieel wedstrijdverslag CWOT week 19
Print Friendly, PDF & Email
Patrick Catthoor
Secretaris Bowling club bij Persawa
Administrator en webmaster van deze Persawa website.
Daarnaast ben ik actief als bestuurslid van Persawa Bowling, waar ik de rol van secretaris waarneem.

2
Reageer op dit artikel

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Patrick CatthoorRonny Korsten Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Ronny Korsten
Beheerder

En hiermee worden er ettelijke jaarrecords verbeterd : Xander heeft de high serie bij de heren, en als ploeg nemen we 3 van de 4 team records over. Voor het team high serie scratch kwamen we 3 kegeltjes te kort. Dikke proficiat aan de spelers.