Waarom registreren voor de website?

Deze pagina werd voor het laatst gewijzigd op 4 december 2016 om 17:04

De nieuwe Persawa website is van en voor ons allemaal!

Ontwerpfase

Toen Persawa in januari 2015, ter gelegenheid van de nieuwjaarsreceptie, het idee lanceerde om de Persawa website in een frisser, moderner kleedje te steken, was het van in 't begin de bedoeling om op de nieuwe website verder te gaan dan louter informatieverstrekking in één richting.

De website zou erop voorzien worden om interactie met de gebruikers toe te laten en om - op termijn - toe te laten dat bestuursleden, of andere gebruikers die graag meehelpen aan de uitbouw van de website, op een eenvoudige manier (dus zonder programmatie) informatie zouden kunnen toevoegen.

Initiële versie

In november 2015 kwam de nieuwe website online. Op dat moment was het grootste deel van de nog courante informatie van de oude website overgezet naar de nieuwe website.
In de loop van november werd verder gewerkt aan het toevoegen van archiefgegevens en totop heden worden alle nieuwe activiteiten, georganiseerd door het hoofdbestuur of één van de onderbesturen, opgenomen in de evenementenkalender.

Geleidelijke uitrol van interactieve functies

Het spreekt voor zich dat iedere vorm van interactiviteit grondig moet getest worden vooraleer ze kan worden vrijgegeven. Op deze pagina vind je een overzicht van de verschillende interactieve functies die je nu al of in de nabije toekomst kan gebruiken.
Daar waar van toepassing zal worden aangegeven of het voor het gebruik van de functionaliteit vereist is dat je eerst inlogt op de website. Indien met een bepaalde functie problemen zijn, of wanneer één en ander nog niet werkt, zal dit aangegeven worden via de status van de functie: volledig operationeel, operationeel met beperkingen, in test, in ontwikkeling, ...

interactiviteit

Waarom registreren?

Als geregistreerd gebruiker krijg je via een aantal functies, de mogelijkheid om in interactie te komen met de website en/of met andere gebruikers.
Hieronder krijg je een overzicht van deze interactieve functies.

Voor sommige functies is het nodig dat je je eerst registreert als gebruiker van de website.

Functies exclusief voorbehouden aan geregistreerde gebruikers:

  • Toegang tot de volledige foto-bibliotheek
  • Toegang tot individuele foto-albums (als bijlage aan bericht)
  • Reacties geven op berichten
  • Bekijken van top-10 lijst meest gewaardeerde berichten
  • Online registratie voor evenementen (in test)

Gebruik registratieformulier

Wanneer je je als gebruiker van de website registreert, vragen we je om zoveel mogelijk ook een 'avatar' op te laden. Een avatar kan een foto of een figuurtje zijn. Telkens wanneer je een reactie plaatst, zal je avatar getoond worden naast je reactie.
Ook een paar woorden over jezelf in je profiel worden zeer gewaardeerd.
Je avatar en je 'bio'-informatie maakt je reacties op de website visueel aantrekkelijker.


Statusvolledig operationeel

webmaster
Webmaster Persawa website bij Persawa
Als webmaster van de Persawa website draag ik er zorg voor dat de inhoud van de website up to date blijft. Ik waak over de consistentie en layout van berichten en evenement aankondigingen van bijdragende bestuursleden.

Registreer

We gebruiken je e-mail enkel om je sneller te kunnen helpen ingeval je iets vraagt. We geven je adres in geen geval door aan derden. We houden ook niet van spam. 🙂

Gastenboek – Login niet vereist

guestbookIedereen kan een reactie achterlaten op het gastenboek. Je hoeft je daarvoor niet te registreren of in te loggen.


Status: volledig operationeel

Contactformulier – Login niet vereist

formulier_knop-pen_paper_icon-300x297Zit je met een prangende vraag of heb je een probleem, met betrekking tot de website of de werking van de personeelsvereniging, waarvoor je niet direct weet wie je hiervoor moet aanspreken? Maak dan gebruik van het contactformulier. De webmaster bezorgt je vraag dan aan één van de bestuursleden.

Hoe meer details je geeft in je vraag, hoe sneller je kan geholpen worden. Om je te contacteren hebben we in ieder geval je e-mail adres en/of telefoonnummer waarop je meestal te bereiken bent nodig.


Status: volledig operationeel

Ideeënbus – Login vereist (voor indienen nieuw idee of waardering bestaand idee)

1111_idea_400x280Heb je zelf ook een wens of idee voor een cursus, evenement of actie? Denk je dat nog iets (documenten, informatie, functionaliteit, ...) ontbreekt op de website?
Laat het ons weten via onze ideeënbus! Bij voldoende overeenkomstige ideeën en/of wensen, proberen we deze zo spoedig mogelijk te vervullen.

Iedereen kan eerder gepubliceerde ideeën lezen. Wil je echter je waardering uitspreken (zowel positief als negatief) of wil je zelf een nieuw idee lanceren, dan vragen we wel dat je inlogt.


Status: volledig operationeel

Koopjeshoek – login niet vereist

KoopjesDe enige vereiste om gebruik te kunnen maken van de koopjeshoek is dat je lid bent van Persawa. Je hoeft je niet extra te registreren als gebruiker van de website.

Wil je iets te koop aanbieden of ben je ergens naar op zoek? Plaats dan een zoekertje op de koopjeshoek.
Vul het formulier in en verzend het naar de webmaster. Je advertentie wordt dan zo spoedig mogelijk op de website gepubliceerd.


Status: volledig operationeel

Reacties – login vereist

Plaats_Reactie_1000_400Je zal zien dat op sommige pagina's op de website en op de meeste berichtpagina's een mogelijkheid voorzien is om te reageren op de op die pagina of in dat bericht aangeboden informatie.

Wanneer je een reactie achterlaat op een pagina of artikel, kan een andere geregistreerde gebruiker hierop reageren. Het aantal niveaus van geneste reacties is beperkt tot 5, maar dit zal in de meeste gevallen ruimschoots voldoende zijn. Nog meer niveaus toelaten zou de discussie onoverzichtelijk maken.


Status: volledig operationeel

Ideeën en blogartikels waarderen – login enkel vereist voor ideeën

Goed gedaanIdeeën en blogartikels kunnen een waardering krijgen; je kan je er met andere woorden over uitspreken of je de informatie in een artikel interessant of eerder saai vond, of je iets een goed idee vindt dat je wil steunen of dat het idee je maar matig interesseert.

We raden iedereen aan van deze functionaliteit zoveel mogelijk gebruik te maken zodat wij op termijn kunnen zien wat jullie wél en wat jullie niet interessant vinden. Dit geeft ons de kans de kans deze website beter af te stemmen op jullie behoeften en/of interesses.


Status: volledig operationeel

Inschrijven voor evenementen

registratiebalieDe beheermodule voor het organiseren van evenementen laat toe dat geïnteresseerden zich voor een evenement inschrijven. Je kan dan als het ware tickets voor dat evenement reserveren.

Er kunnen verschillende tickets met verschillende prijzen gedefinieerd worden.

Momenteel raden wij het gebruik van dit reserveringssysteem niet aan. Wanneer alles grondig getest is zal - indien de testen tot een goed resultaat leiden - beslist worden of we van dit systeem willen gebruik maken.
Uiteraard zal het steeds mogelijk blijven zich op de traditionele manieren in te schrijven voor een evenement.


Status: in test

Inschrijven op de nieuwsbrief

nieuwsbrief_iconHeb je geen zin om elke dag op de website te gaan kijken of er nieuws te rapen valt? Abonneer je dan in op de Persawa Nieuwsbief.

De Persawa Nieuwsbrief stuurt je automatisch een berichtje wanneer een nieuw artikeltje gepubliceerd wordt op de website. Gemakkelijk en snel!


Status: in test

Er zijn nog meer voordelen verbonden aan je registratie:

- je krijgt toegang tot een aantal menu-items die niet beschikbaar zijn voor niet geregistreerde gebruikers;
- je krijgt toegang tot de lijst van geregistreerde gebruikers en je kan gemakkelijk zien welke bijdrage en/of reacties een bepaalde gebruikers al heeft gepubliceerd;
- ...