Verhaal over spookjes

Verslag: Patrick Brems

Zaterdag 21 oktober verzamelden we aan de voet van de Lange Wapper aan het Steen.
De sfeer werd meteen gezet door de weersomstandigheden: om vijf voor zeven begon het ineens te gieten en te waaien, vies guur weer. Ideaal voor een spookjeswandeling!

Zodra onze gids Jan er was, gingen we voorbij de Lange Wapper het Steen in. Daar stonden we wel droog maar de wind gierde nog rond het steen. En nog terwijl de gids aan zijn inleiding bezig was, hoorden we een watergeest.

Verder kregen we daar in het steen al te horen dat de Lange Wapper helemaal geen vriendelijk en goed persoon was. Het liefste wat hij deed was de Antwerpenaar ambêteren, pesten, en zelfs overvallen.
En na zo’n actie was het laatste wat men hoorde zijn vieze akelige lach.

Op verschillende, soms erg ongewone, plaatsen in de oude stad hebben we zelf kunnen vaststellen dat het misschien niet echt spookt in de stad, maar na het verhaal van Jan de gids over die plaatsen, zijn we daar niet helemaal zeker meer van.
Let zelf maar eens op hoeveel Mariabeeldjes er in de stad staan, en let eens op de lampen onder die beelden. Weet jij waarom het ene moment de lamp brand en geen 5 minuten later de lamp uit is? Mysterieus! Meer details kun je vragen aan een van de dapperen die meegegaan is.

Om te de kinderen de gelegenheid te geven hun ouders en andere volwassenen gerust te stellen, zijn we dan iets gaan drinken in de Pelgrom.

De kinderen en volwassenen hebben genoten van de verhalen die net niet griezelig genoeg waren om de kinderen geen nachtmerries te bezorgen en de ouders geboeid te houden.

Dit is een nieuwe Persawa activiteit die zeker voor herhaling vatbaar is. Wil jij volgende keer met ons mee? Reageer onderaan dit artikeltje.

Uiteraard brachten de wandelaars ook een paar foto’s mee. Vind jij de spookjes die zich in het duister verborgen houden?

[SlideDeck id=13447]
Print Friendly, PDF & Email
Patrick Brems
Ondervoorzitter bij Persawa
Binnen Persawa ben ik samen met ons team van het bestuur bezig om het personeel van Water-Link nog meer de geneugten van onze personeelsvereniging te leren kennen en onze clubs te promoten.
Promotie van onze webpagina en communicatie naar leden hecht ik veel belang aan. Verder neem ik graag deel aan allerlei zaken georganiseerd door het hoofdbestuur en de verschillende clubs. Zelf ben ik lid van de ski club. Hobbies: zeilen en rotsklimmen, maar de meeste vrije tijd besteed ik aan de vzw. Knoest, waarvan ik ook voorzitter ben.

Reageer op dit artikel

Please Login to comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op