Vechten voor de overwinning!

Zoals voorspeld zouden we op niveau moeten spelen om van het bowling dames team “Lady’s” alle punten te verzamelen.

Buiten Swa, met twee goede games, haalden Guy en Jan niet hun normaal gemiddelde en zo dus moesten we wel op ’t laatst alle ‘hens aan dek roepen’ om toch die overwinning binnen te halen.

Guy kreeg in het begin bij de eerste split al een BF aangesmeerd. Maar daarna liep zijn lijn naar kegel ’10’ niet zo ‘geolied’ (3 x gemist) en dat was zoeken, haha. Voor de extra beurt lukte het gelukkig wel.
Swa had er zin in en zou alle spares en een “double” afwerken. Alleen kreeg hij op de laatste frame nog de vermijdbare split. Jan was wel de pineut. Hij begon met strike en dan split en dit bleef zo ‘wel en split’ (5 keer zware split). Maar op ’t allerlaatst, toen het spannend werd, lukte hij wel de noodzakelijk extra beurt voor winst.

Bij de dames zagen we een goed sparende Vicky, Tina die ondermaats alleen op ’t laatst enige afwerking lukte en een Tanja met “double” die dat toch niet kon volhouden en ook zoekend was naar meerdere series en, gelukkig voor ons, de extra beurt mistte!

Maar toen Swa in de tweede game de 5 splits van Jan overnam was hij de wanhoop nabij: met maar drie keer succes flirtte hij met ‘den blinde’. Guy begon, oef (!) met een “turkey” en dat was nodig om in de wedstrijd te blijven. Bij Jan vlotte het nog niet: een “double” op ’t eind bracht wel nog wat hoop.

Daar zie, die Vicky scoorde met nu meerdere “strikes en trok haar team mee. Ook Tina zou nu afwerkend beginnen, halfweg  dan toch wat ‘pin head’ missers en dan was er nog hoop voor ons. Doch Tanja, hcp 9, moest wel beter kunnen en dat ging ‘crecendo’. Zo stonden we alras op flinke achterstand en de drie dames supporters geloofden in een overwinning!

Maar dat was zonder de wilskracht van de Waterlinkers gerekend, want Swa en Jan maakten er een wedstrijd van: om ’t er minste missers. De stand was (=) elkeen ene split!

Nu was bij de Lady’s alleen Tina goed gestart en toen zij eens mistte zouden Vicky en Tanja dat ook doen (3x).

Dat was voor ons de gelegenheid om onze voorsprong uit te bouwen en een gelijkspel af te dwingen.  Guy probeerde ons te helpen maar hij had zijn dagje niet. Dat kan ieder wel  eens overkomen, maar zijn teamgenoten bleven op hun elan door gooien en lukten beiden net geen + 200 kegels.

Onze tegenstrevers, en zeker Tanja, hadden ‘de strijdbijl al begraven’ en zo lukten we ook nog het totaal binnen te halen.

Oef “werkendag” zei Swa. In ’t klassement blijven we op de 14e  plaats hangen want alle ploegen voor ons pakten ook de nodige punten.

Volgende week krijgen we Squirels te bekampen dat al twee weken achter elkaar gewonnen heeft en ons aan ’t bijbenen is maar Swa,  Dirk en Jan willen daar graag een stokje voor steken.

De scores:

Print Friendly, PDF & Email
Jan Pauwels
Bowling team captain waterlinkers Dry bij Persawa
Als team cap van waterlinkers Dry, onderhoud ik de speelkalenders voor de Brabo Maandag League.
In afspraak met Ronny verzorg ik de administratie voor de BML en de communicatie met het bestuur van Persawa Bowling.

Reageer op dit artikel

Please Login to comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op