Twee punten met inzet!

Dit bericht werd voor het laatst gewijzigd op 3 april 2018 om 12:31

Tegen het Mondovino van vorige week hadden we met overschot gewonnen maar ditmaal had vader Bob zijn zoons gemotiveerd om sterk uit te halen en dat deden ze ook. Zo was er een sterke tweede game van Swa nodig om de nul van het scherm te krijgen. Swa zou vandaag onze gemotiveerde’ koptrekker’ zijn omdat Ludo i.p.v. Guy speelde.

Met strike begonnen en enkele 9/ makend was Swa goed begonnen. Drie 7- missers zetten hij nog recht met een “double”. Voor Ludo is het even terug de juiste richting zoeken. De ‘headpin’ raken is daarbij wel aangewezen en dit bleek na halfweg al te lukken. Jan, al meteen te kampen met een tweetal splits, begon pas vanaf frame 6 vlot af te werken. Hij scoorde op ’t eind, samen met Swa, nog een “double” (2 BF’ voor Lu), en zo werd het nog een spannende laatste beurt.

Intussen hadden Stephan en zeker Philippe er al menige strike achtereen neergelegd. Het was maar nipt dat Philippe met “double” en zo 10 kegels overschot het verdict voor ons beslechte.

Swa plooide zich dubbel en goed halfweg was een “four bagger” goed meegenomen om naar een vlotte +200 te stevenen. Ook Ludo begon goed. Met twee spares, afgerond met strike, wilde hij wel hogerop. Jan moest werken om op niveau te komen en het sparen was niet evident.

Bij MVN was Philippe wel in form. Hij begon aan een mooie reeks strikes en zo bleef de score in evenwicht.

De laatste frame zou beslissend zijn: Swa versierde een extra beurt en Ludo deed dat ook, zelfs met een laatste strike. Ook Jan wilde punten en sloot af met “turkey”.

Dat was ‘sneu’ voor de 265 game (seven in a row) van de uitblinker. Oef de nul eraf!

Kon er nog meer? Bob, die vorige game een dipje had, zou nu weer terug in de pocket gooien. Hij begon met strike en double en ook Stephan liet niets staan.

Swa, ‘den 10′ weer niet gelegd, kon dan met “turkey’ dit direct rechtzetten en ook Ludo zou na een aarzelend begin net op tijd een “double” lukken. Was er nog Jan waarbij het niet zo vlotjes liep. Behalve weer op ’t laatst waar hij ditmaal, opnieuw in duel met Philippe, afsloot met een “turkey”.

Collectief was dit de beste game voor de wijnmannen en ze haalden zo welverdiend het laken naar zich toe, alhoewel … en dan blijf er je nog over napraten.

We scoorden wel ruim 100 kegels meer dan ons gemiddelde en zouden tegen vele ploegen gewonnen hebben maar nu niet tegen een ook 100 kegels meer scorend Mondovino!

Volgen week spelen we een uitgestelde of beter achteruitgeschoven wedstrijd tegen The Killers en dan zullen de kegeltjes ook moeten vallen voor winst.

 

Het scoreblad:

[wp_ulike]
Print Friendly, PDF & Email
Jan Pauwels
Bowling team captain waterlinkers Dry bij Persawa
Als team cap van waterlinkers Dry, onderhoud ik de speelkalenders voor de Brabo Maandag League.
In afspraak met Ronny verzorg ik de administratie voor de BML en de communicatie met het bestuur van Persawa Bowling.

Reageer op dit artikel

Please Login to comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op