Trillen tot de laatste kegel!

Tegen een nieuwe gevormde ploeg, The Killers, met ongeveer zelfde totaal van handicap als wij, is het altijd even afwachten hoe hun prestaties zullen zijn.

Bij de Waterlinkers ging het de laatste weken in stijgende lijn maar of we dat konden doortrekken hing af van onze collectieve scores.
Guy had een moeilijk vertrek. Hij liet die ene op rechts en daarna op links staan, kreeg nog een split op de koop toe en zo telde dat niet op.  Swa en Jan gaven een BF weg maar dan misten ze in de twee volgende frames wat normaal te maken kegels. Of was het toch niet zo gemakkelijk gooien op de linkse banen (5 en 6)  nadat we enkele weken uiterst rechts hadden gespeeld?
In ieder geval hadden de tegenstrevers, onder leiding van Ludo, die begon met “turkey”, ons al meteen op achtervolgen geplaatst.
Guy lukte dan halfweg toch de “double” en Swa profiteerde daarvan om Jan een BF te laten. Maar dat was ‘buiten de waard gerekend’ en die werd prompt afgegooid.

In de verdere frames – stapelden de missers zich op en was Jan de enige afwerker. Toen hij op ’t laatst ook eens naast mikte konden Guy met die enkele spare en Swa met ene “strike” niets meer afdoen aan de achterstand van bijna 100 kegels.

We wilden wel allen beter doen. Na een kleine correctie, met wat dikker op de pinhead te mikken, om alzo de split te voorkomen want die bleven ons om beurten te veel parten spelen.
Door samen af te werken, konden we gelijke tred houden met onze tegenstrevers waarbij Nick nu een dipje kende met al te dikwijls er ene te laten staan.
Wij allen een spareke op voorlaatste frame en we stonden op voorsprong. Guy met een extra beurt en Jan rondde af met “double” en daarmee stond de stand in evenwicht.

Het kon nog alle kanten uit: Guy en Jan geloofden erin en knutselden een mooie reeks aaneen met wat ‘kruiskens’ ertussen.  Swa kon ook enkele “strikes” maken maar tussenin was het sparen niet zo evident.

Ook de Killers deden hun naam geen eer aan want ze speelden te wisselvallig: samen allen missen (2 x) en dan samen allen een “strike”. Nick wist nu wel weer goed te presteren met zijn los draaiende bal.
We konden dit falen benutten met een “double” van Jan om in te lopen.

Zo bleef het spannend tot de laatste game toen beide teams maar ene spare hadden staan op frame 9. Guy kon extra kegels maken, Swa kreeg de 10+ niet. Ook bij de tegenstanders werden extra beurten gemaakt en zo stond Jan tegen Ludo op -10 kegels achterstand. Striken was aan de orde en dat deed Jan dan ook. Bij Ludo vielen ze bijna allemaal om. Behalve den ’10’; die bleef toch staan. In de nabeurt gooide Jan dan 8;de 10-6 stond pal. Als Ludo de spare maakte was het over, maar zijn bal belande voortijdig in de goot.
Zijn zenuwen bedwingend, legde Jan dan met de ‘groene’ de laatste 2 kegels neer en hield één deugddoend kegeltje over. Oef ’t is op de valreep gelukt om er alles uit te halen wat er nog inzat. De totaalscores waren nu wel een +/- 100 kegels lager dan vorige week maar iedere wedstrijd moet gespeeld worden.

Uit deze wedstrijd kunnen we toch het lesje trekken dat sparen op ’t juiste moment zeer belangrijk kan zijn met het oog op winst en dat we dat alle drie ‘ter harte’ moeten nemen!

De volgende wedstrijd is, wegens de komende verlofdagen, eerst op 10 november: Guy, Swa en ? nemen dan revanche tegen ’t Kliekske.

De scores:

wdot-27-10-2016

 

Print Friendly, PDF & Email
Jan Pauwels
Bowling team captain waterlinkers Dry bij Persawa
Als team cap van waterlinkers Dry, onderhoud ik de speelkalenders voor de Brabo Maandag League.
In afspraak met Ronny verzorg ik de administratie voor de BML en de communicatie met het bestuur van Persawa Bowling.

Reageer op dit artikel

Please Login to comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op