Titelstrijd CWOT is nog niet beslist!

Dit bericht werd voor het laatst gewijzigd op 24 oktober 2017 om 01:13

Goed nieuws vanuit het Bowlingcentrum Luchtbal: Waterlinkers 1 namen revanche voor het verlies van vorige week en versloegen Tol Bowling, regerende kampioen, met 8 0 forfaitcijfers!

Dirk, opgeroepen als vervanger van Ronny, schoot als een pijl uit de startblokken en liet al direct een “turkey” optekenen, even later gevolgd door “double”. Jan, met een zwaar gehavende en ingepakte knie, begon voorzichtig aan de wedstrijd en kon met wisselend succes het spareke maken. Jammer genoeg kwam hij de split tegen en een missertje op rechts zodat hij geen hoge score zou halen.
Xander begon met een misser op kegel 6 maar kon met goede afwerking Dirk steun geven.

Joeri speelde voor wat hij waard was en lukte onverwacht enkele strikes. Daar was Danny naarstig naar op zoek en daardoor bleven wij wel op voorsprong.

Dirk verzilverde een extra beurt en Jan deed ook zijn bijdrage met “double” zodat Xander niet meer alles ‘uit de kast moest halen’ want de punten waren al binnen.

Dirk had er duidelijk zin in en in ’t begin lukte hij weer een “turkey”. Daarmee was de toon gezet. Ook Jan kwam beter in de wedstrijd en Xander zat op schema.

Maar aan de overzijde was Frans nu het voorbeeld aan ’t geven met een bijna ‘cleane’ afwerking. Danny kwam ook in de wedstrijd maar Joeri kende nu plots een dipje. Op de voorlaatste frame stonden we nog bijna 40 kegels voor en dat gaven we niet meer af want Tol kon geen vuist meer maken.

Plots was Danny het ‘striken’ niet verleerd en wist de wedstrijd te doen kantelen.
Met Dirk nu even op rechts enkele keer een misser en Jan die er duidelijk ‘door zakte’ was het Xander die ons in de running hield.

Gelukkig maakte Joeri geen uitspatting meer en bleven we als ploeg vechten voor elke kegel. Zo werd het zeer spannend op ’t eind: Dirk maakte een extra beurt, Jan kon niets afdoen van de 10 kegels achterstand en dan was het Xander die onverwacht maar gelukkig met de strike op voorlaatste frame de split kreeg. Die ene kegel extra telde voor twee en Frans, toch een kalme capt., was nu het noorden kwijt. Zo hielden wij genoeg kegeltjes over om alle punten mee te nemen.

De Waterlinkers waren dik tevreden en geven de strijd om de eerste plaats nog bijlange niet op.

 

De scores:

De stand:

[standings league_id=1 logo=true season=2017-18-P2]
Print Friendly, PDF & Email
Jan Pauwels
Bowling team captain waterlinkers Dry bij Persawa
Als team cap van waterlinkers Dry, onderhoud ik de speelkalenders voor de Brabo Maandag League.
In afspraak met Ronny verzorg ik de administratie voor de BML en de communicatie met het bestuur van Persawa Bowling.

Reageer op dit artikel

Please Login to comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op