Teleurgestelde kapitein!

Tegen de jongste ploeg uit Brabo league, No Balls No Glory, hadden we in het begin van de competitie onverwacht verloren met forfaitcijfers omdat ze nog een zware handicap hadden en ze verrassend met hun zwaar indraaiende ballen meer succes kenden.

Nu was onze kapitein, Jan, toch belust op stevige revanche maar …

Swa, ditmaal voortrekker, dat heeft hij al enkele keren met goede scores laten zien, was ditmaal wat uit zijn lood geslagen en bakte er niet veel van.
Pas bij frame 5 zou hij de  ‘head pin’ raken. Toch zou hij zich herpakken en er met een drietal strikes tussenin een nog behoorlijke score neerzetten.
Leo kwam ook traag op gang en dan is de “double op ’t laatst van harte welkom om vlot zijn niveau te halen. Ook Dirk had geen goede start, maar de “turkey” vanaf frame 6 gaf de doorslag op de eerste winning van 2 punten.

Gelukkig waren onze tegenstrevers ook op zoek naar de strikes en om te sparen mag je niet in de goot gooien.

In de tweede game zou het wel beter gaan maar dat was niet zo voor Leo en de afwerking was minder dan de helft.

Dan deed Joke, met hcp 61, het beter en ze scoorde in totaal bijna een 200 kegels.

Swa zijn eerste worpen waren nu wel allen bijna pockets maar er bleven naar zijn ongenoegen nog meermaals enkele over. Met een “double” kon hij de score van zijn vorige game toch nog evenaren.
Dan zou Dirk wel het verschil moeten maken voor winst en dat kon maar, buiten die ene misser, waren de strikes daarvoor te zeldzaam.

Daar maakte Matthew nu wel, met een beetje geluk, meerdere strikes en bij Silvester ging het in stijgende lijn. Het betere collectief van NBNG had nu verdiend de winst geboekt.

Bij NBNG ging het beter en beter en zij bleven hun voorsprong opbouwen.

Swa hield het halfweg voor gezien en liet er telkens ‘ene’ staan en ook Leo deelde mee in de malaise en dan zie je de bui al hangen.
Dirk maakte nog een “double” maar kon ook verschillende spares niet maken. Nog een tweetal strikes tussenin brengt dan ook niet veel op.

Uit ons ‘gekrassel’ hadden de jongsten energie geput en ze plaatsten ons nog op meer dan 100 kegels achterstand.

Verlegen en met rode kaken verlieten we het strijdtoneel, met nog geen 1600 kegels was dit laagste score van deze wedstrijddag.

Volgende week hebben we de nieuwe leiders, Isang Lahi, als tegenstander en dan zullen Guy, Swa en Jan uit een ander vaatje moeten tappen om enig puntje te verdienen.

 

Het scoreblad:

 

Print Friendly, PDF & Email
Jan Pauwels
Bowling team captain waterlinkers Dry bij Persawa
Als team cap van waterlinkers Dry, onderhoud ik de speelkalenders voor de Brabo Maandag League.
In afspraak met Ronny verzorg ik de administratie voor de BML en de communicatie met het bestuur van Persawa Bowling.

Reageer op dit artikel

Please Login to comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op