Revanche genomen!

 

Tegen Squirrels hadden we in de heenwedstrijd wat punten laten liggen en dat hebben we nu rechtgezet, ei zo na zaten er nog twee punten meer in.

We begonnen niet zo overtuigend daar in ’t begin we samen al op frame 3 een split-misser kenden, maar een frame later deden de SQ dat ook.  Toen Dirk, weer sparend, alles probeerde neer te leggen en Swa en Jan hem daarbij een drietal bierframes gaven, waren we op weg naar de eerste punten.

Bij Squirels zat er nog geen lijn in de afwerking en het slotoffensief van WL’s met Swa een “turkey”, Dirk en Jan een “double” gaf ons al hoop op een gelijkspel.

In de tweede game begon Dirk met “turkey” en zijn teamgenoten legden ook tussenin alles in één keer neer. Zo hadden we halfweg het game de hcp-achterstand al weggewerkt.
Toch kregen we het zo maar ‘niet in de schoot geworpen’ want Ludo (hcp 60) en Ilse (hcp 44) begonnen mooie reeksen neer te leggen. Ze zouden uiteindelijk flink boven de 200 kegels uit komen.

Jan kon ook zijn “turkey” meepikken en Swa zat nu alles af te werken. Een BF voor de kapitein in de allerlaatste worp was dan ook het ‘toetje op de taart’ van een 625 kegels in totaal.

Konden we ook de laatste puntjes nog meepakken?

Ja, ene Danny speelde ook mee en hij had de vorige games wat moeite om zijn flink draaiende bal vol in de pocket te krijgen. Maar zie, de aanhouder wint en hij nam met een “five in a row” al een optie op de laatste winst.

Jan en ook Ilse kregen in het begin beiden met een viertal splits te maken. Ilse kwam er niet meer uit maar Jan werkte daarna alles vlotjes af (ook dieje 10) zodat er nog een redelijke score uit kwam.
Dirk kende nu ook enkele missers wat we niet gewoon zijn van hem maar Swa had wel zijn ‘strike-puntje beet’ en kon dit wel meer dan de helft keer met succes waarmaken. Ludo bleef ook goed meedraaien en deed evengoed zoals voorheen.

We stonden halfweg nog 70 kegels achter maar wij ‘knaagden’ daar nu frame/frame lichtjes aan zodat we op de voorlaatste frame er nog 35 in te halen hadden. Dirk mistte na strike zijn worp en kon de extra beurt niet versieren. Swa zette wel met “double” al veel recht en toen Danny de split kreeg was er nog een klein kansje maar dan moest Jan ook een strike leggen. Het waren er 9/ en extra beurt en … 3 kegels tekort.

Wie zegt er dat het op ’t eind nog ‘moet’ gebeuren, zal onderweg wel iets teveel hebben laten staan!

We waren tevreden van ons goed collectief samenspel en met allen een dikke +500 kegels, dat was lang geleden, hadden we ook onze revanche beet!

Volgende week zullen Guy en Leo, samen met Swa, tegen Vaporshop met meer dan ‘los kruit moeten schieten’ om een eer-reddend puntje uit de brand te slepen.

De scores:

Print Friendly, PDF & Email
Jan Pauwels
Bowling team captain waterlinkers Dry bij Persawa
Als team cap van waterlinkers Dry, onderhoud ik de speelkalenders voor de Brabo Maandag League.
In afspraak met Ronny verzorg ik de administratie voor de BML en de communicatie met het bestuur van Persawa Bowling.

Reageer op dit artikel

Please Login to comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op