Reisverslag: “Der Harz ist schön”.

September 2016

In het eerste ochtendgloren stonden we, in Notmeir, met zijn tachtigen gepakt en gezakt klaar om in te schepen in de gloednieuwe dubbeldekker.

De zes uurtjes rijden, korte onderbreking inbegrepen, werden door de ene benut voor een dutje, door de andere om wat te lezen of gewoon wat te vertellen tijdens het genieten van de soms mooie vergezichten.  Het eerste mooie stadje dat we bezochten was Goslar.  Dit stadje werd reeds in zijn geheel in 1992 door de UNESCO als werelderfgoed geklasseerd.  Deze plaats is waarlijk een openluchtmuseum, met vele steegjes, open grachten, een oergezellige markt, stadspoorten, marktkirche, een bijzonder oud stadhuis en de prachtige Schreiberstrasse.  We hadden ogen tekort om dit moois allemaal in ons op te nemen en kwamen dan ook moe en voldaan in het hotel, waar we na een welgekomen verfrissing konden genieten van een zeer uitgebreid en lekker buffet.

De tweede dag mochten we eerst genieten van een uiterst copieus ontbijtbuffet om dan met onze chauffeur en gidsen naar de meest authentieke stad van Duitsland te rijden “Quedlinburg”.  Hier bezochten we o.a. de in romantiek opgetrokken St. Servatius met de grafplaats van Koning Heinrich I, de eerste koning van Duitsland. Vervolgens het grootse renaissanceschloss, het Rathaus uit 1310 en zoveel meer.  In de namiddag wandelden we in Gernrode en alvorens weer naar ons puike hotel te gaan, werden we nog door het gezellige Wernigerode gegidst, waar we ons avondmaal ook konden voorbereiden met een lekkere aperitief.  Het was allemaal weer een geweldige belevenis.

De derde dag waren onze verplaatsingen iets groter, want we begaven ons eerst naar Hötensleben waar we de resterende overblijfselen van de “muur” en het “ijzeren gordijn” konden zien.  Daarna richting “Brocken”.  Daarvoor wisselden we de autobus voor een echte authentieke stoomtrein die ons in dit natuurgebied tot op een hoogte van 1142 meter bracht.  In dit “Spergebied” maakten we kennis met de DDR-tijd en de Russische spionage tijdens de Koude Oorlog.  Een ware belevenis.

De laatste dag begaven we ons met de Schlossbahn naar het kasteel Wernigerode.  In deze 12de eeuwse ridderburcht bezochten we de 40 uiterst mooie kamers die dromen opwekten van het ridderleven in vervlogen tijden.  Na ‘s middags genoten te hebben van een echte Duitse maaltijd was de tijd aangebroken om voldaan en gelukkig terug huiswaarts te keren.

Het was super.  En geloof het of geloof het niet we zien reeds vol verwachting uit naar volgend jaar.

De foto’s vind je hieronder:

//gepensioneerden.persawa.be/#!album-20

Klik op de pijl om de diavoorstelling te starten.
Klik op het scherm-icoontje links onderaan voor weergave op volledig scherm.

Print Friendly, PDF & Email
Jean Van Hoyweghen
Voorzitter onderafdeling Gepensioneerden bij Persawa Gepensioneerden
Als voorzitter van de onderafdeling Gepensioneerden van Persawa, probeer ik in overleg met de webmaster, zoveel mogelijk - voor onze leden - relevante informatie op de website te plaatsen. Verder verzorg ik de organisatie van de maandelijkse daguitstappen en/of meerdaagse trips voor onze gepensioneerden.

Reageer op dit artikel

Please Login to comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op