Ploegspel rendeert!

Dit bericht werd voor het laatst gewijzigd op 27 november 2016 om 21:50

Tegen ‘De Kegelvreters’, een ploeg op ons niveau maar met toch enkelen die de forcing kunnen voeren, hebben we meestal enkele puntjes kunnen pakken maar weinige keren overtuigend kunnen winnen.
Deze keer echter trokken wij aan ’t langste eind na een spannende en leuke partij bowling.

Guy was, na goede proefballen, direct op het goede spoor en legde direct een “turkey” neer.  Daarna werd hij plots geconfronteerd met vier keer achter elkaar een 9 met als laatste kegel de 7. Dat is voor Guy nooit een probleem geweest maar nu kon hij alleen op de laatste de spare maken. En toen was het ook al de laatste frame van de game (en weg een + 200!).
Bij Swa vielen er drie strikes achtereen bij de proefballen maar dat bevestigde hij niet tijdens het spel. Hij moest het eerder van de spares hebben.
Jan was begonnen met “strike” maar bij de eerste misser kreeg hij meteen een BF aangesmeerd. Toch bleef hij aanklampen en zo bleef de stand in evenwicht.
Want Nico was wat zoekend en Jef kreeg verschillende splits. Tch hield Rob het spannend en had de beste afwerking. De laatste frame was beslissend want wij konden allen een goede extra beurt neerzetten, met BF voor Guy, en bij hun alleen Rob.

Komaan hé er zit meer in, maar daar begon Rob met een “five in a row”. Even later was Nico met een “turkey” DK’vreters al op voorsprong aan ’t brengen (+40 kegels). Gelukkig wist Jef van geen hout pijlen maken en kreeg hij de onmogelijke situaties te verwerken.
Wij dan: Guy bleef voorbeeldig afwerken, maar het laatste spijtige splitje was er teveel aan. Ook Swa deed zijn best om te volgen. De goede strike bal kwam maar niet, maar sparend verzamel je ook voldoende punten. Jan had wel twee flauwe missertjes in ’t begin maar zette dan een mooie reeks neer met een “turkey” ertussen.

Op de laatste frame stond Jan tegen Rob met nog 12 kegels in ’t krijt maar nu was het de beurt aan Rob om met twee nipte missers ten onder te gaan want Jan zette met weer BF voor Guy en goede nabeurt het gelijkspel op papier.

Zie daar schoot plots Jef uit zijn krammen en mistte niets meer! Met een 229 overklaste hij iedereen.
Maar ook Guy die ook nooit opgeeft, was nu weer meermaals aan ’t striken (6x). Hij had ook bijna een +200 vast. Swa wisselde wat van bal en zo was het wat ‘wel en niet’. En Jan, die had ‘och-arme’ maar één spare halweg (42 kegels). Toch kreeg hij het tijdig weer op de rails om met een “turkey” aansluiting te vinden.
Nico was de regelmaat zelve maar het zou van Rob afhangen of de totaalscore nog beslissend kon zijn. Jan gooide zoals Rob de strike op de 10e beurt en met de voorgaande strikes van Jan kon Rob de brug niet meer maken.

Een verdiende en zeker deugddoende overwinning voor de Waterlinkers die elkaar dit keer goed aanvulden en er zijn blijven in geloven.

Volgende week spelen Guy, Jan en Ronny voor ’t eerst tegen Uttam Khiladi, een Indische tegenstander, die al goed hun mannetje kunnen staan (15 punten hoger in ’t klassement).

Punten hieronder:

wdot-25-11-2016

 

Print Friendly, PDF & Email
Jan Pauwels
Bowling team captain waterlinkers Dry bij Persawa
Als team cap van waterlinkers Dry, onderhoud ik de speelkalenders voor de Brabo Maandag League.
In afspraak met Ronny verzorg ik de administratie voor de BML en de communicatie met het bestuur van Persawa Bowling.

Reageer op dit artikel

Please Login to comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op