Petanque zomer 2016

Dit bericht werd voor het laatst gewijzigd op 11 maart 2017 om 13:45

Vriendenwedstrijd in Hofstade

Donderdagavond 14 juli zijn we met vier ploegen van Persawa petanque een vriendenwedstrijd gaan spelen in Hofstade tegen de “Nieuwstraat buurt”, een team gezellige vrienden van onze collega Leon Wilms.  Zij hebben daar drie goede velden liggen op een weide tussen hun huizen.

Het was zoals steeds weer een uiterst gezellige bedoening waar naast de natjes en de droogjes ook strijdlustig gekampt werd met de petanqueballen.  Tegen deze ploegen, die op hun velden ieder putje en steentje wisten liggen, hadden we wel geen verhaal en moesten we de duimen leggen met een eindstand van 14 – 2.

Reken maar, volgend jaar als deze vriendenmatch bij ons in Arosa zal doorgaan, zullen we ijveren om deze score om te keren hoor!

Hierbij 2 foto’s:

Water-Link Camping Petanque

In dezelfde week, op zaterdag 16 juli hebben we met elf spelers deelgenomen aan de Water-Link Camping Petanque.
Hier werd met ploegen, samengesteld door loting, van telkens twee spelers gespeeld op grasvelden.

Verspreid vanaf de voormiddag tot half zes moest iedere ploeg zes wedstrijden spelen naar 15 punten.  Er werd de ganse dag heftig gekampt onder een blakende zon.

Onze spelers wisten toch ook enkele medailles te behalen.

Als apotheose waren er uiteraard de verrukkelijke potten super lekkere mosselen welke ons ’s avonds door Tania en haar echtgenoot voorgezet werden.

Weerom een tof dagje uit dat afgesloten werd met een heerlijke smulpartij.  Dat onze campingmensen de zon al maar bestellen voor volgend jaar.

Hierbij 2 foto’s:

Planning augustus

Op zaterdag 6 augustus neemt één Persawa team deel aan het OLVE-tornooi in Edegem en op dinsdag 9 augustus heeft onze laatste zomer activiteit plaats met een vriendenmatch tussen KWB Reet en Persawa op de terreinen van Reet.

Print Friendly, PDF & Email
Jean Van Hoyweghen
Voorzitter onderafdeling Gepensioneerden bij Persawa Gepensioneerden
Als voorzitter van de onderafdeling Gepensioneerden van Persawa, probeer ik in overleg met de webmaster, zoveel mogelijk - voor onze leden - relevante informatie op de website te plaatsen. Verder verzorg ik de organisatie van de maandelijkse daguitstappen en/of meerdaagse trips voor onze gepensioneerden.

Reageer op dit artikel

Please Login to comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op