Petanque tornooien 2016

Petanque tornooi op Reetje feesten

Op zaterdag 18 juni namen we met twee Persawa ploegen, van elk drie spelers, deel aan het petanque tornooi ingericht ter gelegenheid van de Reetse feesten.

Er waren 40 ploegen, die elk drie wedstrijden moesten spelen, om te strijden naar de titel.

Onze Persawa 1 ploeg, bestaande uit Julien, Mariette en Sonia speelde graag op hun eigenzinnige manier.  Ze starten de wedstrijden in achterstand om dan al grappend rustig alles in te halen, op voorsprong te komen en uiteindelijk de wedstrijden te winnen.
Zij speelden zo goed dat ze voor het afsluiten van dit gezellige tonrooi de “kleine finale” mochten spelen, die ze dan overdonderend wonnen met 13 tegen 1 en alzo de bronzen medaille in de wacht sleepten.

Het team Persawa 2, samengesteld door Boudewijn, Jean en Simonne weerden zich ook goed en behaalden, naast een ware regendouche tijdens de tweede match, de 23e plaats.

Proficiat aan beide teams.

Tornooi “Wisselbeker Wilfried Handschutter”

Gisteren donderdag 30 juni namen we met onze voltallige petanqueclub deel aan het tornooi “Wisselbeker Wilfried Handschutter” de in november ll. overleden voorzitter/eigenaar van PC Aartselaar (Arosa), onze thuisbasis.

Voor de wisselbeker moest gestreden worden tussen 16 teams, waarvan 4 van Persawa, en ieder team moest 4 matchen spelen.

Onze coatch Julien zorgde ervoor dat de samenstelling van onze teams steeds wisselde zodat iedere speler aan drie van de vier wedstrijden kon deelnemen.
Het was een echt gezellige bedoening en we hebben ons met hart en ziel verdedigd op het veld, maar moesten de duimen leggen voor de overmacht van de thuisploeg.  Volgend jaar doen we het vast en zeker beter!

Hieronder enkele foto’s van deze toffe petanque happening.

//gepensioneerden.persawa.be/#!album-13

Persawa Camping petanque

Binnen veertien dagen op 16 juli gaan we met elf petanquers deelnemen aan de “Persawa Camping petanque”.
Hier wordt op gras gespeeld met gelote teams van telkens 2 spelers, hopelijk met goed weer dan is het een prachtige bedoening.  Bovendien kunnen we dan ook de avond afsluiten in de Camping chalet  met een super lekkere pot mosselen en frietjes.  We kijken er reeds naar uit!

Jean Van Hoyweghen
Voorzitter onderafdeling Gepensioneerden bij Persawa Gepensioneerden
Als voorzitter van de onderafdeling Gepensioneerden van Persawa, probeer ik in overleg met de webmaster, zoveel mogelijk - voor onze leden - relevante informatie op de website te plaatsen. Verder verzorg ik de organisatie van de maandelijkse daguitstappen en/of meerdaagse trips voor onze gepensioneerden.

Reageer op dit artikel

Please Login to comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op