Passende revanche!

Alhoewel we tegen onze vrienden van de ‘Pappenheimers’ meestal spannende wedstrijden speelden en een gelijkspel troostend was voor iedereen, hadden we nu wel wat recht te zetten want in de heenronde waren wij ‘de boot ingegaan’.

Bij Waterlinkers was Jan terug van de partij en was het afwachten of het knietje stand hield. Maar alras begon hij met een “double” en dan was er goede hoop.

Frank, Eddy en Jos hadden hun start gemist en kregen om beurten enkele splits, maar halfweg was Jos toch aan een goede reeks bezig.

Intussen had ook Guy er enkele laten staan maar die geeft nooit op en vanaf halfweg rondde hij de meeste spares wel af. Bij Swa was het ‘ja en nietes’ en ook Jan kreeg zijn splitjes.
Zo was het op de voorlaatste frame nog quasi gelijk.
Guy lukte dan de zo node “double” en Swa deed hem dat wonderlijk na: kapitein kreeg zo al zijn derde BF. Jan werkte vanaf halfweg alles voorbeeldig af en kon zo mede verdiend de eerste game binnenhalen.

Jos probeerde zijn pappenheimers wat mee te trekken en wist vlot af te werken, maar dit zou eerst vanaf halfweg vruchten af werpen.

Daar had Guy plots een mooie “four bagger” neergelegd en die bracht ons zo royaal op voorsprong want ook Swa kon af en toe alles in één keer neer leggen. Jan bleef op zijn niveau spelen en kon weer met een “double” de voorsprong mee helpen uitbouwen.
Op de voorlaatste frame hadden we nog een 30-tal kegeltjes over, alleen Jan stond met “strike”. Guy had dan drie missers op rij maar Swa weer ‘wonderwel’ zette met “turkey” orde op zaken. Jan hoefde kalm met extra beurt het gelijkspel maar vast te leggen.

Daar begonnen Frank en Eddy al meteen, ‘we laten ons niet doen’, met enkele “double” en mooie spares. Jos zat in een zetel of toch niet?

Bij Guy en Swa was de afwerking van de spares ook nog perfect maar Jan kreeg tot 4 maal toe die laatste kegel op rechts maar niet neer. Dat resulteerde in maar 45 kegels halfweg en dat was ook onze achterstand.

De voorsprong in het totaal smolt zo verder weg.

Daar legde Frank een “turkey” waarmee hij zo een ‘clean game’ met een dikke + 200 kegels wist neer te vlijen. Eddy was ook vol overgave naar de 200 op zoek. Alleen bleef Jos nu wel met enkele missertjes achter.

Bij Guy was de ‘clean game’ ook in zicht maar op de laatste beurt begon hij, met een nog nooit gezien van hem, een ‘gootbal’. Hij wist dit wel meteen recht te zetten met spare en extra beurt.
Ook Swa uitte, ‘alé joeng’ op die ‘niet te missen’ hoopjes die bleven staan. Komaan Jan, en hij ‘veranderde het geweer van schouder’, miste niets meer en heeft zo toch nog meegeholpen om de laatste punten en de welverdiende overwinning in de wacht te slepen.

We hebben dan toch weer in totaal dit seizoen een puntendeling waargemaakt.

Volgende week is het de beurt aan Swa, Leo en Dirk om tegen de revelatie van dit seizoen, No balls No Glory’ meerdere punten te pakken!

Met vele groeten van de ‘herboren’ Jan.

De scores:

Print Friendly, PDF & Email
Jan Pauwels
Bowling team captain waterlinkers Dry bij Persawa
Als team cap van waterlinkers Dry, onderhoud ik de speelkalenders voor de Brabo Maandag League.
In afspraak met Ronny verzorg ik de administratie voor de BML en de communicatie met het bestuur van Persawa Bowling.

Reageer op dit artikel

Please Login to comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op