Overwinning op de valreep!

Dit bericht werd voor het laatst gewijzigd op 4 maart 2018 om 21:46

Het sympathieke ploegje Und Grillroom Kiosk met de league-leider, Danny, in  het team kan altijd verrassend uit de hoek komen en dan moeten we wel ook bij de zaak zijn om punten te oogsten.

Allen goed begonnen door Swa al meteen zijn enige BF te geven maar alleen Jan bleef verder best afwerken. Guy had een ‘kegel 10 – fobie’ en mistte die wel driemaal in deze game. Toen Swa alleen enkele strikes kon maken en met enkele splits en gemiste spares nog niet in de wedstrijd zat, bleven UGK, na een minder begin, sterk aanklampen.
Krisje met enkele spares en Steven, teveel de head-pin missend, hadden een goed scorende Danny nodig om kans te maken op winst.

Guy zette nog een goede eindsprint in en toen Steven eindelijk een reeks neerzette, kon de goed afwerkende Jan, met maar ene misser, standhouden tegen een ‘er vol voor gaande’ Danny.

In de tweede game kon Guy tot over halfweg de afwerking vinden maar dan kreeg hij driemaal achter elkaar, je raad het al, die rechtse kegel niet neer en zo geen hoge score. Bij Swa was er geen beterschap te noteren: zijn bal kwam niet of teveel over de pocket en daar wordt je niet beter van. Toch lukte hij plots nog een “double” en zo kon hij weer ‘den blinde’ vermijden.

Het moet gezegd dat het in het bowlingcenter veel te warm was en dat voor ons de baancondities, uitgevlakte olie, niet zo goed lagen.

Ook Jan had daardoor last en dit enkele keren met kegel 7.

Intussen hadden UGK wel, Krisje met een strike en spare, Steven ook al meer pocketballen en met Danny met forse uithalen al een veilige voorsprong opgebouwd die we niet meer konden overbruggen.

Met maar ene een extra beurt terwijl onze tegenspelers die wél maakten, was het verschil in hun voordeel snel gemaakt.

Het stond gelijk en wie nu zijn niveau kon opkrikken kon voor de overwinning gaan.

Voilà, Guy gaf weer het voorbeeld. Hij kon, tot zijn opluchting, nu wel een drietal keer ‘dieje 10′ omgooien en dat scheelt wel wat in de optelling. Swa had nu gelukkig zijn tweede adem, of dikke pocket-bal, gevonden en maakte een “turkey” en daar trok hij zich aan op.
Maar Jan moest weer vechten om te volgen en kreeg een drietal splits waarvan hij toch ene kon verzilveren.

Daar zie, Kris deed haar best en scoorde crecendo en ook Steven probeerde dat maar de banen op de  Noorderlaan liggen hem wel beter. Dan kon UGK nog altijd rekenen op een efficiënt afwerkende Danny die de schade kon beperken.
Op de voorlaatste frame was een gelijkspel nog altijd een optie: Guy versierde een extra beurt en Swa kon na strike op 9 er nog ene achter plaatsen en dan telt de volgende worp ook dubbel.

Het was nog spannend om het totaal nog te halen. Jan tegen Danny. Ze waren aan elkaar gewaagd en wie trok aan ’t langste eind? Degene die een “double” kon maken. Dat was ditmaal een geconcentreerde Jan, die daarmee de fel bevochten overwinning naar WL’s toe trok.

Halen de Waterlinkers volgende week tegen de Firebirds hun derde overwinning op rij? Dan zullen Guy, Swa en Ludo er weer  volop voor moeten gaan.

 

De scores:

Print Friendly, PDF & Email
Jan Pauwels
Bowling team captain waterlinkers Dry bij Persawa
Als team cap van waterlinkers Dry, onderhoud ik de speelkalenders voor de Brabo Maandag League.
In afspraak met Ronny verzorg ik de administratie voor de BML en de communicatie met het bestuur van Persawa Bowling.

Reageer op dit artikel

Please Login to comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op