Op de valreep!

Dit bericht werd voor het laatst gewijzigd op 9 oktober 2016 om 00:35

Tegen de fusieclub ‘Boshuisje x Candy’ is het altijd moeilijk om punten te pakken want zij beschikken over een aantal zeer goede ‘killers’ en dat lieten ze ook zien met allen een dikke +600.
De Waterlinkers speelden ook een prima wedstrijd met ieder een +500 en een totaal van meer dan 1800 kegels. Maar of dit puntjes opleverde lees je op ’t eind!

Voor Guy was het in de eerste game zoeken naar de goede pocket-bal. In de 2e frame lukt hij wel een”strike” maar verder moest hij zich tevreden stellen met het afwerken van 9/. Bovendien kreeg hij nog af te rekenen met enkele splits zodat een hoge score er niet meer in zat.
Jan begon direct met “double en wisselde daarna wat “strikes” met spare af behalve één keer ‘den 10′ en een baby-split gemist.
Swa kreeg al vroeg in de game af te rekenen met enkele splits maar na drie missers en evenveel balwisselingen kon hij eindelijk alles in één keer omleggen. Op dat moment was hij de enige afwerker.

Intussen had Steven met een “double” en een “six in a row” onze hcp voorsprong al opgesnoept. Frank was in ’t begin ook zoekend maar dan volgde een “turkey” en zat hij goed in de wedstrijd.
Donald begon ook met een “double” maar liet het op ’t laatst het wat afweten.

Op de laatste frame hadden de Waterlinkers nog uitzicht op puntengewin, maar Frank nam direct onze illusie weg door uit te striken. En Steven deed naarstig voort tot 234 kegeltjes … weg waren die eerste punten.

In de tweede game kreeg Swa weer een BF en dat zou hem stimuleren om er voluit tegenaan te gaan: hij maakte nu makkelijk de “strike” met “double” erbij. De 2 splitjes op links waren er echter teveel aan om een +200 neer te zetten.
Intussen bleef Guy niet achter en ook Jan volgde want op de 4e en 5e frame wist hij twee BF af te gooien. Een misser op links, gevolgd door een split waren de spelbrekers voor ook die begeerde +200 score.
Toch haalden we een totaal bijeen van 614 kegels en dit is in veel gevallen punten!

Frank zette een mooie reeks neer met “turkey” en “four bagger” en realiseerde daarmee een 230 scratch.
Donald begon met ‘7 strikes’ en eindigde met “double” en een 253 scratch. Tegen het totaal van 707 kegels is weinig te doen?!

Toch geven de WL’s het niet rap op en Guy zette nu zijn beste balletje voor. Na een voetcorrectie, en met drie “doubles” en ‘clean game’ maakte hij zijn mindere begin volop goed. Zo zien we ze graag vallen hé Guy!
Ook Swa ging op zijn elan door en kon samen met Guy Jan 2 BF aan zijn broek lappen. Want Jan was nu even aan ’t krasselen. Dan krijg je makkelijk een split of mis je de pinhead en zo werd het nog super spannend. Gelukkig zat hij de laatste frame terug in de wedstrijd en kon nog de score van Swa zijn eerste game evenaren.

Frank gooide weer trouw alle frames dicht. Bij Steven vielen de wervelende strikes niet zoals hij ’t wilde en mistte al eens de spare. Maar dan was er nog Donald die zijn ploeg met een “double” en daarna een “five in a row” naar een totale overwinning leidde.

In alle games hebben we telkenmale allen in de 9e frame afgerond en een extra beurt versierd. Dat was onze sterkte want op ’t allerlaatst stond Jan nog slechts 4 kegels achter en moest Donald, met strike op 9, al in de goot gooien om  2 pt voor ons te laten.
Jan begon met “strike” (was het veiligst) en Donald kreeg de zware split 7+/-10. Jan hield met nog een ‘sparreke’ nu een handvol kegeltjes over. Oef, toch nog mijn bijdrage geleverd!

Zo zie je weer dat we tegen sterke tegenstanders ook sterk spelen. Spijtig genoeg leverde dat ons tot hiertoe weinig punten op.

Volgende week is het weer de beurt aan Ronny om het mee op te nemen tegen de huidige leiders, Pappenheimers 3, en hen ‘het vuur aan de schenen te leggen’.

De scores:

wdot-06-10-2016

Print Friendly, PDF & Email
Jan Pauwels
Bowling team captain waterlinkers Dry bij Persawa
Als team cap van waterlinkers Dry, onderhoud ik de speelkalenders voor de Brabo Maandag League.
In afspraak met Ronny verzorg ik de administratie voor de BML en de communicatie met het bestuur van Persawa Bowling.

Reageer op dit artikel

Please Login to comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op