Onverwachte ‘kater’ …

Voor de eerste wedstrijd in de terugronde kregen we met de sympathieke Pappenheimers op de banen een hapklare brok voorgeschoteld.

De vrouwtjes, gesteund door een gemotiveerde Michel, maakten het ons wel zeer moeilijk om het hcp-verschil te overbruggen of … zaten wij die dag nog met een eindejaarskater?
In ieder geval gingen we wel met ‘rode kaken’ de mist in!

Het beloofde, want alras moest Jan een Bf afgooien maar dat was ook de enige want de teller met strikes kwam voor ieder niet boven de ‘7’ en dan moet je het van de spares hebben om je normaal niveau te halen.
Bij Guy ging dat in ’t begin prima, maar de drie laatste frames waren nipte missers. Swa kon halfweg een “double” maken en ronde op ’t laatst af met “turkey”.  Zo kon hij, ondanks enkele gemiste spares, nog een hoge score halen.
Jan kreeg twee splits in ’t begin en zocht tevergeefs de goede pocket. Toch wist hij op ’t eind na “strike” nog een goede extra beurt te maken.

Bij de Pappenheimers was daar Greet goed aan ’t af werken met af en toe een “strike” ertussen, ook Anita kon, behalve op rechts, mooi die laatste kegel treffen. Zo bleven zij tot op de voorlaatste frame een 30-tal kegels voor.
Guy had op ’t eind kegel 7 laten staan maar Swa had dan de stand bijna in evenwicht gebracht … ook de dames konden een extra beurt versieren en het verdict was: 2 kegels verschil in ons nadeel.

Guy liet het niet aan zijn hart komen en zou nu een ‘clean game’ neerzetten: weer met “double” begonnen, de rest bijna allemaal spares en ook een split (5-7) legde hij neer, zo kwam hij aan een dik verdiende + 200 kegels.
Swa, toch een beetje aangeslagen van het verlies in het voorgaande game, begon met de goot en kreeg ‘het niet’ waarop hij hoopte. Met maar driemaal een 9/ haal je de blinde niet!
Jan begon met een split maar kon dan voor de rest, al zwoegend, alle frames afwerken, zodat we toch in de running bleven.

Bij onze tegenstanders was Greet, na de eerste goede game, nu op de dool geraakt en kreeg geen strike meer gemaakt. Michel zat wel op de rails en porde zijn dames aan.
Maar op ’t eind was het toch Guy die voor ons de stand in evenwicht bracht.

Over de derde game valt weinig te vertellen: Guy miste halverwege, met dank aan enkele splits, nu 4 maal de afwerking. Swa was trouw aan ‘den blinde’ en Jan probeerde er ’t beste van te maken, maar ook hij kon geen “double” leggen en zo …?

Neen, Greet was haar dipje te boven gekomen en goed gestart. Anita kreeg instructies om dat spareke op rechts te maken en Michel hield achteraan de boel gesloten. Daardoor bleef hun hcp-voorsprong maar aangroeien.

Bij ons was ‘de fut eruit’ en de allerlaatste BF voor Guy kon de pijnlijke nederlaag niet wegsteken.

Michel, met een ‘Franse smile’, en de twee dames, met inzet, verdienden ditmaal deze overwinning. De WL’s moeten toch even bezinnen … of stond er toch een kater om de hoek?

Volgende week zal het tegen de leiders in ’t klassement ‘De Jaguars’ weer alles uit te kas halen zijn om 2 punten af te snoepen.

Print Friendly, PDF & Email
Jan Pauwels
Bowling team captain waterlinkers Dry bij Persawa
Als team cap van waterlinkers Dry, onderhoud ik de speelkalenders voor de Brabo Maandag League.
In afspraak met Ronny verzorg ik de administratie voor de BML en de communicatie met het bestuur van Persawa Bowling.

Reageer op dit artikel

Please Login to comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op