One man shows

Dit bericht werd voor het laatst gewijzigd op 5 november 2017 om 14:34

Tegen het Polderploegske waren we moreel verplicht om meerdere puntjes te pakken om van die vervelende rode lantaarn vanaf te raken.
We slaagden daarin dankzij een bijna sublieme Swa die de strikes neerhaalde alsof het niks was.

Polderploegske trad aan met twee dames, Lisa en Rita, waarvan je weet dat ze af en toe voor een verrassing kunnen zorgen. Ook Herman mocht nog eens de banen op.

Swa begon met twee keer een hoopje te missen, maar zat dan met een “turkey” alras in de wedstrijd. Bij Ludo begon het na hoopgevende proefballen, met spare en strike, nog goed, maar plots was hij de richting kwijt, geen afwerking meer en de eerste worp enkele malen in de goot.
Jan, voorzichtig begonnen met een strike, zou twee misser op rij laten optekenen maar zat halfweg toch sparend af te werken.

Bij het PP was het Lisa die de kar moest trekken en zo bleven ze aanklampen.

Swa schudde dan op de laatse frame weer een “turkey” uit zijn mouw en Jan eindigde na spare met strike. Zo was de eerste buit binnen.

Swa zette weer de goede trend in met “double” maar de sparen was moeilijker. Zo liet hij toch een drietal open frames staan… dan maar stiken en hij sloot af met “four bagger”.
Ludo besefte dat hij teveel foutjes maakte en kwam na halfweg plots aan een serieke toe met een “double” erin. Zo lukte hij toch een hoopvolle score. Jan, ondanks pijnstiller, spelend met knagende kniepijn, kon maar niet genoeg zijn snelheid ontwikkelen om de strike te leggen.

Bij het PP waren Lisa, met een mooie reeks zonder missers, en ook Rita, beter op dreef, bezig om het ons moeilijk te maken. Onze eindsprint was nodig om al de helft winst binnen te halen.

Herman had vandaag zijn dagje niet. De twee supporters, Paul en Sven, hadden het wellicht beter gedaan maar de teamspirit telt.

We zagen weer een goed begin van Swa met “double” maar bij het sparen maakte hij wel eens een foutje.
Ludo lukte weer twee goten achtereen en zie ook twee strikes achtereen. Toch is veel oefenen nog sterk aan de orde, vooral wat het sparen links en rechts en de gootballen betreft (ook in onze beginperiode haalden we wel eens de 100 niet).
Jan deed zijn best om af te werken maar nu waren er enkele splits teveel om meer te scoren.

Onze tegenstrevers zouden samen weinig progressie tonen zodat deze game ook voor Waterlinkers was.

Voilà voor de eerste keer dit seizoen de volle pot meegenomen en dat hebben we grotendeels aan een strikende (18) Swa te danken. Zo stijgen we enkele plaatsen in ’t klassement.

Volgende week spelen Guy, Swa en Ronny tegen ’t Kliekske en de punten zijn dan weer van harte welkom!

Het scorebord:

Print Friendly, PDF & Email
Jan Pauwels
Bowling team captain waterlinkers Dry bij Persawa
Als team cap van waterlinkers Dry, onderhoud ik de speelkalenders voor de Brabo Maandag League.
In afspraak met Ronny verzorg ik de administratie voor de BML en de communicatie met het bestuur van Persawa Bowling.

Reageer op dit artikel

Please Login to comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op