Schutters

Deze pagina werd voor het laatst gewijzigd op 2 mei 2017 om 23:45

Schutters demo fietstocht 2013

Schutters demo fietstocht 2013

Schietstand demo fietstocht 2013

Schietstand demo fietstocht 2013

Oprichters schuttersvereniging

Het stichtende bestuur van de Persawa schuttersclub, van links naar rechts : Jean Van Hoyweghen (penningmeester) Robert Cass (†)(secretaris) Jos Thiron (†)(voorzitter) Armand Van Hombergen (†)(materiaalmeester) Jos Velkeneers (†)(scheidsrechter)

 

Historiek

De Persawa Schuttersvereniging werd op 6 mei 1970 opgericht door de bevriende schutters: Jos Thiron, Jean van Hoyweghen, Robert Cass (†), Jos Velkeneers (†) en Armand Van Hombergen (†).

De eerste jaren werd er geschoten in een soort hangar achter de taverne ”De Kaasboerin” te Deurne.  De interesse was danig groot waardoor onze club al snel uitgroeide tot de grootste van de Provincie Antwerpen met ruim vijftig leden.  Eerst werd samen met andere nieuwe clubs als Altas Copco, de douanen, Ebes en Bell Telephone getracht om een circuit te lanceren in het Verbond Antwerpens Handel.  Maar toen dat mislukte sloten we snel aan bij de bestaande nationale en provinciale schuttersfederaties om aan competities te kunnen deelnemen.  Als we destijds op verplaatsing moesten gaan schieten in Westerlo, Veerle, Weelde of Berlaar was dat met een echte caravaan aan wagens en durfden we na de match al eens expres of per ongeluk een serieuze omweg maken om allen te kunnen genieten van de gezelligheid in een toffe afspanning.  Toen we na een tiental jaar besloten om een nieuw dak te plaatsen op de hangar van de Kaasboerin kregen we veertien dagen na dat zware werk te horen dat de uitbater deze ruimte zelf nodig had.

Na wat zoekwerk te verhuizden we naar de club DSV (Deurnese Schutters Vereniging) die jammer genoeg later ter ziele is gegaan.  Ook hier werd door de schutters meerdere keren hard gewerkt om te voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften en de zware Vlarem regels, zodat de schietstand, met 12 banen, een van de modernste was die ook voldeed aan de strengste wettelijk opgelegde normen.  Er wordt ook getracht om naast de concentratie, discipline, reflex en inzet die de trainings- en wedstrijdavonden eisen wat kleur te brengen met het o.a. het kampioenenfeest, een bowling, kruisboogschieten of destijds zelfs kleiduifschieten.  We mochten ook reeds meerdere keren provinciale kampioenen onder onze leden tellen.

De Persawa Schuttersvereniging heeft ook een clubfiche bij het VSK met clubnr 211

Lidgeld

Wij zijn bij de twee Vlaamse  verbonden aangesloten zodat je volledig verzekerd bent en dit kost je 50 euro/jaar,  juniors <18  jaar 30 euro , munitie ( loodjes en kogeltjes worden tegen kostprijs ter beschikking gesteld).  Dat Water-link, ons via Persawa,  financieel ondersteunt, is een opendeur intrappen. Zonder deze financiële inbreng is het onmogelijk om gelijk welke collectieve vrijetijdsbesteding te organiseren, waarvoor onze oprechte dank.

Opgelet: onze schuttersvereniging staat enkel open voor leden van Persawa!

Als lid van de vereniging kan men de volgende disciplines beoefenen:

Disciplines

LUCHTGEWEER EN LUCHTPISTOOL

De nadruk van deze olympische disciplines ligt op het beheersen van het lichaam om zo nauwkeurig mogelijk te schieten. Het geweer is slechts een instrument, dat optimaal is ingericht om op de gegeven afstand van 10 m zo nauwkeurig mogelijk te zijn.

Onze vereniging houdt wedstrijden waar twee clubs elkaar proberen te overtreffen. Elke schutter heeft 20 wedstrijdschoten; de vijf beste individuele resultaten van elke club worden dan samengeteld en de club met de hoogste samengestelde score is de winnaar van de wedstrijd. Er zijn ook individuele inter-clubwedstrijden op 400 punten ( 40 schoten). De regionale, nationale, Europese, Wereld en Olympische kampioenschappen worden op 600 punten betwist ( dus 60 schoten en dit binnen een opgelegde tijdslimiet)

De hedendaagse luchtkarabijnen hebben niets meer te maken met de gekende kermisgeweertjes, het zijn hightech precisiegeweren met een ongelofelijke trefzekerheid. Je moet het natuurlijk nog wel stil kunnen houden om, met een correcte reflex, een 10 te schieten die slechts de grootte heeft van een speldenkop! Als deze “lichaam- en concentratie-sport” je aanspreekt dan ben je van harte welkom!

KOGELGEWEER MET 6 mm KOGELS MET EEN GEREDUCEERDE LADING

De afstand tot het doel ook 10 meter. Deze discipline is ideaal als inleiding tot de 50 meter discipline waarin België, met Lionel Cox, een zilveren medaille op de laatste Olympische Spelen heeft gewonnen. Om aan deze discipline te kunnen/mogen deelnemen, moet je wel een schutterslicentie aanvragen. Die bekom je na een theoretische en praktische proef. Wij bereiden je daarop voor. Dat je tevens een bewijs van goed gedrag en zeden moet kunnen voorleggen is evident

Je hebt geen eigen wapen nodig om deel te nemen aan onze activiteiten, wij stellen hoogwaardige wapens ter beschikking.

260px-Shooting_pictogram.svg

Wekelijkse clubavond

Elke donderdag vanaf 20 uur (uitgezonderd in juli).

Een keertje komen proefschieten?

Neem dan contact op met een bestuurslid om zeker te zijn dat wij je in alle rust kunnen ontvangen en eens laten proeven van de schietsport.

Locatie

Adres:
Persawa Schuttersclub
Hertstraat 5
   - achteraan - 2e verdieping links
2100 Deurne

Contactgegevens Bestuur Schutters

Functie Naam e-mail telefoon
Voorzitter Jean Van Hoyweghen   jvanhoyweghen@skynet.be 03/887.84.58
Secretaris Rita Peeters 0474/92 53 42
Penningmeester Jean Van Hoyweghen   jvanhoyweghen@skynet.be 03/887.84.58
Bestuurslid Bernard Peeters   bernard.peeters10@telenet.be 0476/33.49.83

Hoe geraak je daar?

Parkeer je auto op het Rode Kruisplein steek vervolgens de Turnhoutsebaan over, je ziet dan het Vredegerecht, ga langs de linkerkant van dit gebouw het straatje (Hertstraat met het EWT Theater) in, na 50 meter zie je aan je linkerkant een binnenplaats/koer, hier ga je in tot achteraan, aan je linkerkant helemaal in de hoek zie je een groene deur, kom naar de 2e verdieping (er staan pijlen).

 

Recente berichten

Schietinitiatie was schot in de roos!

Schietinitiatie was schot in de roos!

Zaterdag 6 mei 2017 - verslaggever: Jean Van Hoyweghen Met bijna het voltallige schuttersteamLees verder
Last Call voor de gratis schietinitiatie van volgende zaterdag

Last Call voor de gratis schietinitiatie van volgende zaterdag

LAST CALL !!! Onze PERSAWA SCHUTTERSVERENIGING nodigt u graag uit op de GRATIS SCHIET INITIALees verder
Wedstrijdkalender schutters 2015

Wedstrijdkalender schutters 2015

De wedstrijdavonden van de schuttersclub zijn in 2015 :Lees verder

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.