Onderafdelingen

Deze pagina werd voor het laatst gewijzigd op 19 september 2016 om 01:03

Onder de hoede van het Hoofdbestuur van Persawa, opereren een aantal onderafdelingen die elk hun eigen activiteiten organiseren.

De meest actieve onderafdeling zijn onze Gepensioneerden die op hun beurt ook een aantal onderafdelingen kennen. Naast de groep van gepensioneerden is er ook Persawa Bowling die een 3-tal teams in competitie hebben en verder zijn er de Ski en Snowboard , de Schutters, de Vissers en de Zeehengelaars onderafdelingen.

Bowling

De Persawa Bowling club werd opgericht door een aantal  enthousiaste Bowling liefhebbers die hun passie wilden delen met alle Persawa leden.

Om die passie voor het bowling door te geven, organiseerden zij maandelijks een bowling avond die openstond voor alle geïnteresseerde Persawa leden. Deze maandelijkse bowlingsessies gingen door op de eerste dinsdag van de maand in Antwerp Bowling, destijds nog gevestigd in de Vorstermanstraat nabij de gedempte zuiderdokken in Antwerpen stad.

De eerste jaren kenden de maandelijkse bowling avonden een enorm succes en stonden we geregeld op 3 banen te spelen. Voor sommigen was één bowling avond per maand toch een beetje mager en zij sloten zich aan bij de KAVVV Bowling league waarin we begonnen met 1 team …

  Lees verder about “Bowling”

de_watertoren-197x300

Camping

Hou je van rust, natuur, kamperen en ook af en toe wat gezelligheid, dan ben je bij camping “De Watertoren” in de bossen van Berendrecht op het juiste adres.

De camping biedt tevens een waaier van vele ontspannende activiteiten, zoals een paasbrunch, vader- of moederdag, een fietstocht, een quiz, bowlen bij Wima, of een petanque-toernooi.

De eerste zaterdag van september wordt het kampeerseizoen afgesloten met een volleybal tornooi. Nieuwsgierig geworden? Kom kennis maken met onze vereniging en doe eens mee aan een activiteit, misschien krijg je wel zin om mee te kamperen.

Lees verder about “Kampeervereniging”

Gepensioneerden

Wij zijn de ‘op rust gestelde’ oud-medewerkers van AWW, recent omgedoopt tot water-link. Aangezien ons motto luidt “Rust roest”, organiseren wij onder de vleugels van het Hoofdbestuur van Persawa, een rits aan activiteiten die ons niet alleen fit en actief houden, maar die er ook op gericht zijn contact te houden met onze collega’s.

Niet zonder enige trots mogen wij vaststellen dat de Gepensioneerden zonder concurrentie de bedrijvigste onderafdeling van onze personeelsvereniging zijn.

Lees verder about “Gepensioneerden”

Persawa Gepensioneerden heeft op haar beurt onderstaande onderafdelingen

Biljart en kaarten

In ons clublokaal ’t Oud Kapelletje, in de Ferdinand Coosemansstraat 127 te Berchem (recht tegenover wasserij Goossens), komen we iedere week, vanaf 13 u. tot 16,30 u., samen om te biljarten en te rikken.

Bij de biljarters wordt er handicap gespeeld op twee biljarts, zodat iedereen evenveel winstkansen heeft. Er wordt ook regelmatig geoefend in drieband. Zij die liever de kaarten trekken kunnen plaats nemen aan een tafel om hun troef uit te spelen tijdens het rikken.

Lees verder about “Biljart en kaarten”

Petanque

De derde woensdag van iedere maand komen we, van 19 u. tot 22 u., samen in het clublokaal Sportcomplex “ ’t Sportzicht ” aan de Kleistraat 204 te Aartselaar. ( De ruime parking ernaast van JBC kan gebruikt worden.)

De avond wordt gestart met een half uur vrije training op de zes petanque banen. Aansluitend volgen voor iedereen twee wedstrijden, in wisselende ploegen van twee of drie spelers, die tellen voor de rangschikking van ieders individuele handicap. Tenslotte volgen dan nog één à twee vrije matchen. Lees verder about “Petanque”

Reizen

Met een groep van gemiddeld 80 à 85 collega’s ondernemen wij ieder jaar zes daguitstappen, twee halve daguitstappen, een stevige wandeldag en een driedaagse uitstap. Natuurlijk hopen wij steeds dat de weergoden ons goed gezind zijn hetgeen meestal wel meezit.

Naast de leuke gezelligheid die tijdens onze uitstappen steeds heerst, genieten wij ook van zeer veel educatieve momenten op het gebied van: natuurkennis; de rijke geschiedenis … Lees verder about “Reizen”

Ski en Snowboard

Elke skiër of boarder is van harte welkom bij de Persawa Ski club, ongeacht of al jaren op de latten hebt gestaan of het nog nooit ervaren hebt. Ook niet-skiërs zijn van harte welkom!

We streven ernaar om, gespreid over het jaar, diverse activiteiten te organiseren waarbij de nadruk ligt op skiën en snowboarden, met als hoogtepunt de jaarlijkse skireis.

Voor het sociale aspect organiseren we een aantal bijeenkomsten en nevenactiviteiten, vaak gecombineerd met indoor ski mogelijkheden. Lees verder about “Ski en Snowboard”

Schutters

Persawa Schuttersvereniging is in 1970 opgericht door de bevriende schutters: Jos Thiron, Jean van Hoyweghen, Robert Cass( †), Jos Velkeneers(†) en Armand Van Hombergen(†).

De eerste jaren werd er geschoten in het lokaal van de taverne ” De Kaasboerin” te Deurne, daarna verhuisden wij naar het huidige lokaal Hertstraat 5 te Deurne. De accommodatie is een van de modernste en voldoet aan de strengste wettelijk opgelegde normen.

Lees verder about “Schutters”

Zeehengel- en visclub

Gelegen op de grote visput te Lier en ontstaan in het jaar 1971 door stichter voorzitter Sylvijn Bruyninckx. Door de jaren heen nog steeds een ontspanningsvijver voor alle medewerkers van water-link en Pidpa. De leden maken er tijdens de, meestal in onderlinge viswedstrijden, een spannend maar ook gezellig partijtje vissen van.

Soms wordt er ook een gratis visbedeling georganiseerd en worden de lijnen uitgeworpen voor de forelvangst.

  Lees verder about “Vissers- en Zeehengelclub”