Medi-Link, een nieuwe hospitalisatieverzekering

Dit bericht werd voor het laatst gewijzigd op 9 november 2018 om 10:45

Goed nieuws! De hospitalisatieverzekering van water-link kreeg een opwaardering en dit met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2016.

Wat verandert er?

  • Voortaan hoeft je bij een hospitalisatie niet meer wakker te liggen van voorschotten of ziekenhuisrekeningen.   Wanneer je in een ziekenhuis wordt opgenomen, worden alle facturen door de verzekeraar betaald.  Hierna ontvang je enkel nog een afrekening van een beperkt aantal zaken die niet gedekt zijn door de waarborg van de hospitalisatieverzekering.
  • 100% terugbetaling hospitalisatiekosten (i.p.v. 85%) van het gedeelte dat niet wordt terugbetaald door het RIZIV, met een maximum van 200% van de RIZIV-tussenkomst.
  • Bij opname in een éénpersoonskamer, betaal je éénmalig een vrijstelling van €75,/jaar.  In andere gevallen betaal je helemaal niets.
  • Voor prestaties waar het RIZIV niet in tussenkomt, zoals bijvoorbeeld homeopathie, chiropraxie, osteopathie en accunpuntuur is er nu wel een tussenkomst van 100%, met een maximum van € 1250,- /jaar.

Wat blijft hetzelfde?

  • De waarborg “Ambulante kosten” blijft behouden.  Voor alle kosten van medische behandelingen en geneesmiddelen wordt 85% terugbetaald van het gedeelte dat niet wordt terugbetaald door het RIZIV, met een maximum van 200% van de RIZIV tussenkomst.

Het Medisch plan (zie hieronder en in bijlage) heeft nog tal van andere voordelen.

Aan deze opwaardering hangt uiteraard een prijskaartje vast.

Voor alle actieve personeelsleden wordt deze meerkost door water-link gedragen. Aan onze gepensioneerden wordt een kleine maandelijkse bijdrage gevraagd.

Meer details vind je in onderstaande presentatie:

Hospitalisatieverzekering

Wie de volledige polis wil nalezen of dowloaden, kan dit hieronder:

Bijlage-1-Medisch-plan
Print Friendly, PDF & Email

Download Bijlage(n)

webmaster
Webmaster Persawa website bij Persawa
Als webmaster van de Persawa website draag ik er zorg voor dat de inhoud van de website up to date blijft. Ik waak over de consistentie en layout van berichten en evenement aankondigingen van bijdragende bestuursleden.

Reageer op dit artikel

Please Login to comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op