Levenslessen die je kan leren door te reizen

Levenslessen die je sneller leert door te reizen

 

De lente is in het land. Dat merk je aan de dagen die steeds langer worden.

Er is meer licht; we hebben de klok weer op het zomeruur ingesteld en de herinneringen aan die grauwe winter beginnen stilaan te vervagen.
Tijd dus om vooruit te kijken naar een prachtige zomervakantie. Misschien heb je al een reis geboekt naar een exotische bestemming? Sta dan even stil bij alle nieuwe ervaringen die je wellicht zal opdoen. In onderstaand artikeltje herken je mogelijk ervaringen die je zelf opdeed tijdens een vorige reis.

Heb je nog andere ervaringen opgedaan die niet vermeld staan dit artikeltje? Laat het ons dan weten door ons een reactie te bezorgen. Dat kan onderaan het artikel.

 

Je doet dingen die je thuis nooit zou durven

Je kunt zoveel self help boeken lezen als je maar wil, maar de grootste lessen leer je meestal door ze zelf te ervaren, met andere woorden, door te leven. Vandaar: levenslessen.
Maar nóg sneller leer je ze door de ervaringen die je meemaakt tijdens het reizen.

 

Geduld is een schone zaak

Het is je eindelijk gelukt om een vakantie te boeken en dan kan de voorpret echt beginnen. Het is verstandig om rekening te houden met eventuele tegenslagen, want helaas verloopt een reis niet altijd vlekkeloos.
Na het boeken van bijvoorbeeld, een busreis kan je vertraging oplopen, mede door het feit dat er vaak wordt gewacht op alle passagiers. Dit kan je makkelijk een uur kosten en als je deze tijd spendeert door jezelf op te winden, dan begint je reis meteen verkeerd.

Maak het jezelf gemakkelijk en verzin iets om de tijd door te komen op een fijne manier.

 

Het rustig aandoen

Laat je stressvolle leven achter en doe het rustig aan. Alles in ons leven moet vaak snel, maar voor de vakantie is het slim om wat gas terug te nemen. Je zal al gauw merken dat het er in andere landen heel anders aan toe zal gaan dan je gewend bent.

De eerste dagen kosten dan ook misschien de nodige aanpassing, maar zodra je jezelf toelaat om te ontspannen, kan de vakantie pas echt zijn werk doen.

 

Leven in het nu

Na het boeken van een vakantie kan je genieten van de voorpret tot het zover is. Laat alle zorgen los over wat er allemaal mis kan gaan op vakantie. Op vakantie gaan kan namelijk samengaan met onrust over de veiligheid van jezelf en je spullen.
Probeer hier echter de juiste balans in te vinden door te genieten van het moment zonder de zorgen de overhand te laten nemen.

Het lijkt op surfen, waarbij je eveneens heel bewust van je omgeving moet zijn. Met andere woorden; beweeg mee met de golven, maar blijf hierbij tevens de omgeving in de gaten houden.

Uiteraard geldt dit ook voor al het moois dat je in een ander land tegen kan komen.

 

Je dagelijkse problemen relativeren

Doordat je op vakantie vaak andere indrukken maakt, kan jouw blik op je eigen leven veranderen. Alle dagelijkse problemen kunnen in het niet vallen, bij de problemen waar anderen iedere dag mee te maken hebben.

Dit kan je helpen om je eigen leven meer te waarderen en zelfs te beseffen dat je het eigenlijk heel erg hebt getroffen. Op deze manier kan een vakantie ervoor zorgen dat je niet meer alleen maar naar jezelf kijkt.

 

Neem niks voor lief

Stel je voor dat je niet kan genieten van automatische voorzieningen zoals, stromend water uit de kraan, elektriciteit en verwarming. Het kan je beeld van je woning veranderen door op reis te zien hoe andere mensen leven.
Sta er bij stil wanneer je thuiskomt en geniet ervan dat je gemakkelijk de verwarming aan kan zetten wanneer je het koud krijgt of een glas water uit de kraan kan pakken als je dorst hebt.

De volgende keer dat jij iemand in een hutje met weinig tot geen voorzieningen ziet wonen, zal alles thuis voor jou in waarde stijgen.

 

Leer nieuwe mensen kennen

Door mensen aan te spreken omdat je iets niet begrijpt of kunt vinden, maak je nieuwe vrienden. Misschien kun je later weer met ze afspreken om een drankje in hun favoriete bar te drinken?
Of ga je met een groep die jij tijdens het uitgaan hebt ontmoet samen reizen naar het volgende stadje.

Je wordt op deze manier wat avontuurlijker en ziet delen van het land die je anders had gemist.

 

Overwin angsten

Je doet tijdens het reizen dingen die je waarschijnlijk nooit thuis zou durven. Op vakantie ben je een stuk avontuurlijker en voel je je vrijer.

Van een rots afspringen, het water in? Why not. Op een motor het hele eiland over crossen of bungeejumpen, ach ja, doe ‘ns gek.

 

Laat iets van je horen!
Deel je eigen ervaringen met je collega’s!

Wat heb jij geleerd tijdens het reizen? Laat het ons weten door hieronder te reageren op dit artikeltje! Wij kijken uit naar jullie verhalen!

 

 

Print Friendly, PDF & Email
webmaster
Webmaster Persawa website bij Persawa
Als webmaster van de Persawa website draag ik er zorg voor dat de inhoud van de website up to date blijft. Ik waak over de consistentie en layout van berichten en evenement aankondigingen van bijdragende bestuursleden.

Reageer op dit artikel

Please Login to comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op