Fietstocht in de Franse Ardennen

Verslaggever: Wim Bossaert 

20161008_125902

Zaterdag 8 oktober verzamelden in alle vroegte enkele noeste fietsers voor een uitdagend tripje in de Franse Ardennen. Na het overladen van de betreffende stalen rossen (allee een verzameling van aluminium en carbon) zijn we onder een druilerige en betrokken hemel vertrokken richting Franse Ardennen, de exacte locatie houden we geheim, we willen geen overrompeling van water-link toeristen in deze mooie en rustige streek.

Bij aankomst, worden de fietsen van stal (lees remorque) gehaald en worden de benen ingesmeerd voor de eerste lus van ongeveer 55 km. Bij een luttele 10°c en onder een betrokken hemel vertrekken we voor de eerste beklimming. We fietsen elk ons eigen tempo, van enige rivaliteit is geen sprake, het moet plezant blijven en we willen allen van de omgeving genieten. Boven aangekomen hergroepeert het peloton (de bus) met de ontsnapping van de dag zodat we samen de leuke afdalingen kunnen aanvatten.

Na een korte pauze aan de wagen, waarbij de innerlijke mens versterkt wordt en de drinkbussen terug hun oorspronkelijk niveau halen, vertrekken we voor lus 2 van ongeveer 45 km. Deze is wel korter maar de eerste beklimming is wel de zwaarste van de dag, bij een stukje kasseien wanen we ons zelfs even in de Vlaamse Ardennen.

De laatste beklimming, over een oude spoorwegbedding, behoort zeker thuis in “mooiste fietsroutes in Frankrijk” maar voor sommigen onder ons gaf daar het brandstofpeil een eerste alarm.

Samen uit, samen thuis: na ongeveer 100 km fietsen waarvan 29 km stijgend, een totaal hoogteverschil van 1.9 km en een grootste hoogte verschil van een 450 meter komen we allen moe maar voldaan terug aan de wagen. Na een kort kattewasje rijden we alvast terug richting Dinant, hier stoppen we nog even om bij een dampende pot mosselen te luisteren naar ieders “heldendaden” en wordt er alvast een afspraak gemaakt voor een volgende keer meer fietsplezier!

Print Friendly, PDF & Email
webmaster
Webmaster Persawa website bij Persawa
Als webmaster van de Persawa website draag ik er zorg voor dat de inhoud van de website up to date blijft. Ik waak over de consistentie en layout van berichten en evenement aankondigingen van bijdragende bestuursleden.

Reageer op dit artikel

Please Login to comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op