4-daagse uitstap naar Pas-de-Calais en de Côte d’Opale (5 t.e.m. 8 september 2018)

cropped-logo_persawa_temp1.png

GEPENSIONEERDEN

Vereniging van gepensioneerde personeelsleden
van WATER-LINK ov

Secretariaat : De Schans 2 bus 1
te 2140 Borgerhout

Programma

Dag 1 (woensdag 5 september 2018)

Vertrek in Walem omstreeks 06u30.

Na een korte stop onderweg trekken we verder richting Calais. Wel bekend voor ons, maar toch vergeten we de rijkdom van de binnenstad niet. Hier werd geschiedenis geschreven met 'Les Six Bourgeois de Calais'. Alle bezienswaardigheden liggen bovendien op één lijn.

We maken een mooie wandeling en bezoeken het prachtige Belfort (Unesco) met stadhuis. Met de lift bereiken we een hoogte van 75 meter en hebben we een prachtig panoramisch uitzicht. Opmerkelijk wordt het bezoek aan de Notre-Dame van Calais. Deze kerk dankt al haar originaliteit aan de mengeling van stijlen, want het is wellicht de enige kerk op het Europese vasteland met invloeden van de Engelse Tudorstijl.

Zin voor de lunch aan het strand…

Vanaf Calais volgen we de kustweg langs adembenemende routes en uitzichten aan de Côte d ’Opale. Een korte tussenstop en wat vrije tijd in het badstadje Wissant en vervolgens naar Cap Gris Nez voor het prachtige uitzicht op de kliffen van Dover.

Deze rijk gevulde dag eindigen we met een diner en overnachting in ons gezellig hotel.

Dag 2 (donderdag 6 september 2018)

Na het heerlijk Frans ontbijtbuffet rijden we langs een charmante route naar "La Chartreuse de Neuville", dit was tussen 1914 en 1918 een Belgisch burgerhospitaal. De kartuizerabdij is zeer indrukwekkend, een must om te zien.

Nadien rijden we naar de bovenstad van Montreuil sur Mer. Dat is het oudste gedeelte en is talloze keren verbouwd, tot een citadel. De beroemde architect Vauban demonstreerde hier zijn militaire bouwkunde met de vestingen. Montreuil-sur-Mer was een zeer welvarende stad doordat het eveneens op een kruispunt lag van handelsroutes over de weg.
Getuigen hiervan zijn de abdijkerk en de flamboyante kapel van het Hôtel-Dieu. De stad is ook bekend om een boek van Victor Hugo: "Les Misérables". Een deel van het verhaal speelt zich namelijk af in Montreuil-sur-Mer.

Langs landelijke dorpen en wegen rijden we verder richting Arc International, beter gekend als Cristal d ’Arques. Via een loopbrug kunt u de productie van een artikel meemaken, van de gesmolten glasdruppel tot het verpakte eindproduct. Leuk om te eindigen in de winkel waar u een collectie afgewerkte producten kan bekijken.

Dag 3 (vrijdag 7 september 2018)

Vandaag ontdekken we Boulogne-sur-Mer:  een stad met een geschiedenis die ver teruggaat tot in de Romeinse tijd. De bovenstad van Boulogne-sur-Mer heeft een lange geschiedenis en je vindt er prachtige historische gebouwen, waaronder de Notre-Dame basiliek en het belangrijke kasteel van de stad. De bovenstad is omheind door hoge vestigingsmuren die vroeger ter bescherming van de stad dienden.

In de moderne benedenstad van Boulogne-sur-Mer vind je het bekende Nausicaa, ofwel het nationale zeemuseum. Dit is dan ook meteen de topattractie van de stad, een gigantisch aquarium met allerlei soorten zeedieren en het grootste van Europa.

Onze dag eindigen we met een heerlijk boottochtje op zee en de haven. Tijdens deze boottocht worden diverse aspecten van het leven van de zeeman, van de visvangst en van de havenactiviteiten toegelicht door de kapitein.
Gezellig om de dag te eindigen.

Dag 4 (8 september 2018)

La Coupole is een van de meest indrukwekkende overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog in Europa. Door de overweldigende massaliteit, de ondergrondse plaatsing van de installaties en het lijden van de dwangarbeiders die het hebben gebouwd, vormt het een symbolische plaats van de nazi-onderdrukking. De voormalige lanceerbasis is nu omgebouwd tot een modern en multimediaal museum.

Vervolgens ontdekken we het oude centrum van Saint Omer. Tijdens onze wandeling zien we de verschillende Vlaamse maar ook Franse bouwstijlen, de kathedraal gebouwd tussen de 12de en 15de eeuw met zijn grootste kunstschatten, de prachtige panorama’s en de Place Foch.

Om onze dag te eindigen maken we een rustig boottochtje in het moerassig gebied van les Clairmarais (Unesco).

Als afsluiter van onze vierdaagse reis genieten we samen nog van een heerlijke maaltijd.

Door onvoorziene omstandigheden kunnen zich altijd wijzigingen in het programma opdringen.

Praktisch

Hotel. Verzorgd Hotel *** .

 • Volledig ingerichte kamers met AC ,WC, TV, gratis internet. Badkamer met haardroger.
 • Kamers met lift bereikbaar.
 • Hotelterras met panoramisch uitzicht.
 • Gezellige bar.

Inbegrepen in de prijs

 • Autocar.
 • Verblijf in Hotel *** in HP. Ontbijtbuffet ’s morgens. Verzorgd 3 gangenmenu s ‘avonds.
 • Alle uitstappen vermeld in het programma.
 • Alle toegangsgelden vermeld in het programma.
 • Warme maaltijd laatste dag.
 • Begeleiding voor de ganse periode.
 • Nederlandstalige professionele gids.
 • Verzekering Europe Selection (annulatie, Home Assistance, bagage).
 • BTW.
 • Drinkgeld voor de chauffeur.

Niet inbegrepen

 • Ontbijt eerste dag.
 • Alle middagmalen (snacks).
 • Drinkgeld gids op vrije basis.
 • Persoonlijke uitgaven en dranken.
 • Iedere deelnemer dient 4 AA batterijen mee te brengen voor het personal audio guide system.

Deelnemingsprijs.

 • De deelnemingsprijs bedraagt voor de leden 375.00 € per persoon in een dubbel kamer en 455.00 € voor leden welke een single kamer wensen.
 • Voor de niet-leden die u zouden willen vergezellen is de prijs 580.00 € in dubbel kamer en 710.00 € in single kamer.

BELANGRIJK!

Voor een degelijke organisatie dienen vele reservaties lang op voorhand te geschieden. Om te vermijden dat onze vereniging zware financiële verliezen zou lijden zijn wij daarom verplicht uw inschrijvingen pas te aanvaarden als de deelnemingsprijs betaald werd. Er is een minimum deelname van 40 leden noodzakelijk om de reiskosten op dit lage niveau te houden. Indien dit deelnemersaantal niet kan gehaald worden zullen wij tot onze grote spijt genoodzaakt worden om de reis te annuleren.

Het maximum aantal deelnemers is vastgelegd op 78 , maximale capaciteit van de dubbeldekker en onze reservatie in het hotel. Er zijn ook slechts een beperkt aantal singlekamer beschikbaar.

De volgorde van betaling op de bank geldt als rangschikking. Wil je zeker zijn van deelname, betaal dan snel.

Inschrijvingen

U kunt zich zoals steeds telefonisch inschrijven bij Jan en Christiane De Swert (tel.03/236 46 77) en dit tot uiterlijk vrijdag 23 februari 2018, mits tegelijkertijd de betaling van uw deelnemingskosten op de rekening Iban nr BE97 4022 0322 9949 en Bic nr KREDBEBB van PERSAWA GEPENSIONEERDEN, De Schans 2 bus 1 te 2140 Borgerhout.

Afmeldingen dienen een geneeskundig attest, of andere bewijzen op te sturen aan het secretariaat, zodat gebruik kan gemaakt worden van de Top Selection verzekering.
Voor afmeldingen zonder geldig bewijs worden er geen terugbetalingen uitgevoerd.

NOODNUMMER : 0032/475 75 11 14 – Enkel te gebruiken tijdens de reis.

Reageer op dit artikel

Please Login to comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op