Eindelijk nog eens de volle pot!

Dit bericht werd voor het laatst gewijzigd op 19 maart 2018 om 12:39

Het was nog maar de tweede keer dit seizoen dat we met een zuivere 8 – 0 winst in de WDOT donderdag League konden uitpakken. Toeval of niet was dit nu ook weer tegen de rode lantaarn, het Polderploegske, dat nog tot op ’t laatst ons  ‘het vuur aan de schenen zou leggen’, om die laatste puntjes.

Na al een misser op  kegel 7 en ook op kegel 10 zagen we de bui al hangen maar in frame 2 en 3 werd dit meteen rechtgezet met twee bierframes voor de kapitein.
Toch zouden we daarna geen enkele keer samen afwerken en dan zagen we ook dat ‘Jan polder’ en Irene aan de overzijde ook sukkelden om die laatste kegel neer te krijgen.
Guy pakte op ’t eind nog uit met “double” en haalde zo zijn niveau.

Ook Sven speelde een mooie reeks bij elkaar. De eerste punten waren voor degenen die de meeste extra beurten maakte.

Jan had er weer zin in en begon met strike. Na een klein missertje (de 4) schudde hij meteen een “five in a row” uit zijn mouw.

Daar werden de Polderaars moedeloos door en ze brachten er daarna niet veel meer van terecht.

Guy zat echter ook goed mee te doen en was eveneens op weg naar een + 500 kegels. Alleen Swa bleef wat op zijn honger zitten met teveel 9-’s onafgewerkt. Guy en Jan dikten de totale kegelvoorsprong al op meer dan 160 kegels.

In de derde game wilden Sven  & Co toch de nul wegvegen: Jan Milbau met zijn harde rechte ballen zat nu wel vlot te scoren en ook Irene kon al eens een strike lukken. Tenslotte was er ook nog ‘die joungste Sven’ die daar een reeks strikes neerlegde om naar op te kijken.

Maar Guy was terug de oude: af en toe een vlotte strike en goed sparend legde hij weer een mooi gelijkmatig parcours af. Swa begon nu met “double” en stuurde door wat kalmer te spelen zijn bal ook beter de juiste richting uit. Jan mistte in het begin toch twee keer een simpele maar kon daarna wel sparen tot op ’t eind en zo werd het nog ‘super’ spannend.

Op de voorlaatste frame stonden we nog 9 kegeltjes achter en Guy gooide, niet evident voor hem, achter kegel 6. Gelukkig kon Swa ze alle samen in één keer doen vallen en versierde hij er nog 8 bij en daarmee was de stand gelijk.

De laatste spelers moeten het nu doen. Sven had niet afgewerkt op de voorlaatste frame maar hij begon wel begon met strike. Jan had er maar 7 (dubbel = 14).
Vervolgens deed Sven er een spare bij maar ook Jan kon de drie op een rijtje afwerken. Daarmee stond de stand nu nog op – 3. Dit zou te gemakkelijk zijn of toch niet?

Jan weet niet meer hoe het kwam maar hij gooide naast de ‘pin head’ raakte kegel 2 – 4 – 7. Gelukkig schoof ‘dieje 4′ nog tegen de middelste in de hoop en die viel tergend traag, tot grote spanning achter de coulissen, neer en de totale winst voor WL2 was een feit!

In de rangschikking staan we nu een plaatsje hoger. Maar dat kan rap weer veranderen want met “De dobbele Pater” op ’t menu, die meedoen in de bovenste contreien, zal het moeilijk zijn om enig puntje te halen.

Ludo smeer je beentjes/balletje alvast maar in.

De scores:

Print Friendly, PDF & Email
Jan Pauwels
Bowling team captain waterlinkers Dry bij Persawa
Als team cap van waterlinkers Dry, onderhoud ik de speelkalenders voor de Brabo Maandag League.
In afspraak met Ronny verzorg ik de administratie voor de BML en de communicatie met het bestuur van Persawa Bowling.

2
Reageer op dit artikel

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Ronny KorstenSandra Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Sandra
Lid
Sandra

Een dikke proficiat alle drie, goed gespeeld!!

Vele kegeltjes gewenst volgende week

Ronny Korsten
Beheerder

Mooie scores. Proficiat!