Dat is bowlingen

Tegen Isang Lahi, de Filipijnen die in het klassement aan de leiding staan, zou het geen gemakkelijke opdracht worden om enig puntje af te pakken.
Maar Guy, niet anders geweten, en Jan, terug van weggeweest, waren super gemotiveerd begonnen en zowaar op de valreep veegden ze de nul van ’t scherm.

Allen goed afwerkend gestart en toen op frame 3 Swa de eerste BF kreeg hadden we nog niets van de hcp ingeboet. Dat gaf een ‘boost’ aan Jan om een “four bagger” neer te leggen. Ook Guy kon met “double” en maar één ‘splitje’-misser een mooie score laten optellen.

Bij Orly liep het nog niet zo vlot. Enkele splitjes met een misser, dat zijn we van hem niet gewoon. En ook zijn maten konden nog geen strike-reeks neerleggen.

Swa was niet in zijn beste doen en had enkele missers, (“allé jong dieje bal komt nie”), die niet zo moeilijk waren.

Intussen hadden de Filipinos begrepen dat het nog spannend zou worden en ze zetten op de laatste frame al hun vermogen op ‘rood’. Orly, met een “double”, Boy met “turkey” en dan was het Danny … met “double” en zo wij nog maar 9 voor.
Maar er was ook nog Jan … hij moest de kegel 10 wel leggen om nog enige kans op de punten. Zonder zenuwen maakte hij koelbloedig af en lapte er nog 9 bij.
Daar kon Danny tot ieders verrassing niets meer aan veranderen. Oef, opdracht geslaagd hé Guy!

Dat we een ander IL te zien kregen in de tweede game was niet verwonderlijk: Orly met “five in a row” en “turkey”, Boy bleef op hoog niveau de strikes met enkele spares tussenin neerleggen, met een ‘clean game’ erbovenop. Danny speelde in een zetel en was nog aan ’t nagenieten van zijne 300 van vorige week. Toch wist hij ook meer strikes dan spares te lukken en zo braken ze samen hun seizoensrecord met 771 kegels!

Wij kenden in ’t begin toch enkele missers teveel: Guy mistte 2 keer ‘den 10’, Jan, terug op adem komend,  ook 2 missers achtereen, een keer op links en dan op rechts. Swa ‘kon van geen hout pijlen maken’ en had 7 missers op rij zodat ‘den blinde’ het evengoed had gedaan.
Alhoewel Jan vlug terug goed ‘in de pocket’ mikte met 2 keer een “double”, was dit maar ‘een druppel op een hete plaat’, met 270 kegels achter lagen we al op de zeebodem.

Toch proberen we nog ons spel te spelen en niettegenstaande we met enkele splits vertrokken, was Guy met “double” en “turkey” op weg naar een mooie score. Swa kon nu, met eenzelfde bal en een betere ‘lijnlezing’ toch wat spares achter elkaar maken en Jan moest het nu ook van de spares halen. Enkele werden, uit vermoeidheid, wel tot spijt gemist.

Missen deden ze aan de overzijde niet, of toch Danny, maar Orly en Boy gooiden tegen ‘om ter meest’. Boy haalde weer een mooi dag- en zijn seizoensrecord binnen met 740 kegeltjes, alsof het een spelletje was. Dat is ‘bowlingen’ toch?  Proficiat!!

Niet getreurd onze opdracht was volbracht: niet zonder punten huiswaarts keren en nu terug naar boven zien in ’t klassement.

 

De scores:

Print Friendly, PDF & Email
Jan Pauwels
Bowling team captain waterlinkers Dry bij Persawa
Als team cap van waterlinkers Dry, onderhoud ik de speelkalenders voor de Brabo Maandag League.
In afspraak met Ronny verzorg ik de administratie voor de BML en de communicatie met het bestuur van Persawa Bowling.

1
Reageer op dit artikel

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
dirkt Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
dirkt
Lid

Proficiat met die twee punten mannen! Meer zat er echt niet in.

Als ge op voorhand zou weten dat de tegenstanders een totaalscore van 2064 zouden gooien, en dat hun ‘slechtste’ man een gemiddelde van 216 zou halen, dan teken je direct voor 2 punten, en maak je er verder een gezellige oefenavond van. Als ge de punten dan ook nog verdient, dan smaakt het aperitiefke achteraf eens zo goe!