Collega met een passie: Wesley Meybosch en Vélo Afrique

Dit bericht werd voor het laatst gewijzigd op 16 februari 2016 om 07:43

wesley-2-minWesley vertelt ons het verhaal van deze uitzonderlijke prestatie:
In augustus vorig jaar heeft mijn vriendin me overtuigd om mee te gaan naar een infoavond over een project, genaamd “Vélo Afrique”.
Die avond was ik onmiddellijk verkocht aan het idee, om het sportieve te koppelen aan het goede doel. 660 km op de mountainbike door Senegal verdeeld over 7 fietsetappes. Samen met Tom Meeusen ben ik deze sportieve uitdaging aangegaan en hebben we van Touba naar Dakar gefietst!
Het is een unieke teamuitdaging om armoede en onrecht uit de wereld te helpen.
Elke deelnemer zamelde 4000 euro in! De fondsen die iedere deelnemer heeft verzameld, stelt Vélo Afrique in staat om een nieuwe school te kunnen bouwen, samen met de Senegalese bevolking. De twee scholen die reeds werden gerealiseerd in één van de armste wijken van Dakar, Medina G o u n a s s , zijn ondertussen een educatief en sociaal centrum geworden binnen de wijk en voor velen een lichtbaken voor een betere toekomst.
Een deel van het geld heb ik kunnen inzamelen met een wijnverkoop. Waarvoor ik alle collega’s, die hun bijdrage hebben geleverd, hartelijk wil bedanken! Zonder jullie had ik dit nooit kunnen realiseren!

De fysieke voorbereiding tijdens de winterperiode was mentaal niet altijd even makkelijk. Soms fietsen bij -12°C door weer en wind, voor en na het werk, ’s nachts en in het weekend…!

Bij onze aankomst in Dakar, werd al meteen duidelijk dat de hitte een belangrijke factor ging zijn. Het was een week vol ups en downs. We hebben unieke momenten beleefd met de plaatselijke bevolking, maar ook erg aangrijpende confrontaties gehad.

De combinatie tussen hoge temperaturen (tot 50°C) en losse zandstroken van meer dan 15 km, was ook niet bepaald “licht” te noemen. Drinken, drinken en nog eens drinken… was de boodschap!

Met enkele technische tips van Tom Meeusen, goede bevoorradingen en elkaars steun, hebben we dit allemaal tot een goed einde gebracht! Toen we aankwamen bij de twee schooltjes die reeds gebouwd werden, stonden alle kindjes ons op te wachten en werden we onder luid applaus ontvangen! Dat was een prachtig en ontroerend moment!

Het was een prachtige, unieke ervaring om nooit meer te vergeten!

wesley-1-min

Print Friendly, PDF & Email
admin Persawa
Website Administrator bij Persawa
Als administrator van de Persawa website, draag ik zorg voor alle technische aspecten om de website zo goed mogelijk te doen werken. Mijn taken bestaan vooral uit het beheer van gebruikers, hun autorisaties, gebruikersgroepen, beveiliging van de website, backups om de continuïteit van de website te bewaken, ... kortom, alles wat nodig is om de website online te houden.

Reageer op dit artikel

Please Login to comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op