Brabo-Waterlinkers pakken alle punten!

Dit bericht werd voor het laatst gewijzigd op 2 mei 2018 om 23:14

Tegen Just Depkan is het steeds afwachten wie er op de ‘Approach’ staat en ditmaal waren Els, Kris en Aimé onze tegenstanders. Bij Waterlinkers Dry had Leo zijn dagje wel maar aan de overzijde was het Aimé die de spanning er in hield.

Swa had zijn start gemist maar dan halfweg toverde hij wel een “double” uit zijn mouw. Dit had Leo hem eerst voor gedaan. Dirk moest het ditmaal van de spares hebben.

Niet zo erg wanneer Els, lange tijd afwezig geweest, en Kris, met harde ballen, er niet veel van bakten. Maar er was nog ene gemotiveerde Aimé die met een “turkey” en kort daarna “double” JD in de wedstrijd hield.

Leo en Dirk lieten op de vier laatste frames geen steek meer vallen en met een extra beurt hielden we 15 kegeltjes over.

In de tweede game geraakten Swa en Dirk stilaan op hun normaal niveau. En dat was nodig want Kris kende nu wel succes met zijn ‘doorsmijters’.
Zo was goed halfweg de stand nog steeds gelijk opgaand. Swa, even last van het afwerken van kegel 10, kon met “double” dit rechtzetten. Dirk zou nu al die laatste ‘tienen’ mooi neerleggen. Leo deed zijn best om te volgen. Een”double” met even daarna een “strike” dat lukte nog wel, de spares waren nu wat minder. Toch haalde hij nog gewis zijn handicap.

Aimé kon de amper 100 kegels van Els niet goed maken en hij miste ook al eens ene spare. Dit was zijn mindere game.

Met de extra’s van Leo en Dirk keken we toen  al uit naar de totaalscore.

In de derde game probeerden we nog even goed te scoren. Bij Swa liep het ‘crescendo’, alhoewel hij tussenin moest werken om de spares te maken. Leo bleef verrassend goed zijn best doen. Alleen op de laatste frames kreeg hij weer die grote split.  Dirk begon met drie misser op rij en dan moet je de rest afwerken om nog op hcp te komen maar dat lukte niet meer.

Bang afwachten wat onze tegenspelers er nog van bakten: Els kende een teleurstellende avond maar Kris kon nog wel doorzetten. En dan is er de ‘nooit opgever’ Aimé die met enkele strikes de spanning erin hield.

Het werd nog een ‘dubbeltje op zijn kant’ voor de laatste punten. Swa had nu wel de extra beurt afgesloten met strike en dat was een opsteker want Kris legde daar een “double” neer. Bij Leo was het kruit op.
Aimé lukte wel de spare en extra beurt. Maar pech voor Dirk die compleet zijn ‘pin head’ miste. Gelukkig had hij een strike staan op de 9e frame en telde de tweede worp ook nog dubbel … De spanning ten top: met 5 kegels telden er nog 10 bij en WL hielden er drie over.

Oef dat was op ’t nippertje!

Voor Aimé, met een totaal van 577 kegels, brak dit wel zuur op.

Voor ons waren de 8 punten welgekomen want de volgende twee wedstrijden zijn tegen ‘toppers’. Dirk, Swa en Jan zullen maandag e.k. veel strikes zien vallen bij Sinjoorboys.

Het scoreblad:

 

Print Friendly, PDF & Email
Jan Pauwels
Bowling team captain waterlinkers Dry bij Persawa
Als team cap van waterlinkers Dry, onderhoud ik de speelkalenders voor de Brabo Maandag League.
In afspraak met Ronny verzorg ik de administratie voor de BML en de communicatie met het bestuur van Persawa Bowling.

Reageer op dit artikel

Please Login to comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op