Benefietconcert "musiculair" ten voordele van ALS en de ziekte van Duchenne

Dit bericht werd voor het laatst gewijzigd op 24 november 2015 om 23:11

Onze dochter Sam (16j) neemt dit jaar voor de 2de keer deel aan het jaarlijkse muzikamp. Een aantal enthousiaste deelnemers van muzikamp hebben mee hun schouders gezet onder het benefietconcert “musiculair”.
Sam (saxofoon) zal hieraan deelnemen.

Het benefietconcert ‘Musiculair’ zal doorgaan op zaterdag 19 september 2015, om 19.30u in de concertzaal van het Lemmensinstituut te Leuven.

Meer info en tickets op http://www.musiculair.be

Musiculair is een benefietproject opgericht aan LUCA School of Arts – Campus Lemmensinstituut Leuven. Dit benefietproject is tvv neuromusculaire aandoeningen, meer bepaald ALS en de ziekte van Duchenne.
In samenspraak met UZ Gasthuisberg Leuven is beslist om de opbrengst te schenken aan de ALS-liga en het Rondoufonds, een fonds voor onderzoek naar Duchenne.

Musiculair bestaat uit twee delen:
Enerzijds is er het benefietconcert dat zal doorgaan op 19 september 2015, om 19.30u in de concertzaal van het Lemmensinstituut te Leuven.
Anderzijds is er nog een uniek project dat we voor de patiënten hebben opgericht, aangezien het ons om logistieke redenen niet lukt elke patiënt in de zaal te plaatsen. Met een team muziekpedagogen van de LUCA School of Arts zullen er gedurende een aantal sessies liedjes worden aangeleerd aan de geïnteresseerde patiënten.

Programma:

We geven eerst het podium aan EQ! Euphoniumquartet.

In het tweede deel van het concert komen de grotere ensembles aan bod.
Het harmonieorkest (onder leiding van Jo Schelkens), het strijkersensemble (onder leiding van Luc Bartholomeus) en het groot vierstemmig koor (onder leiding van Reinhard Andries) danken we aan Muzikamp vzw.
De ensembles bestaan uit zeer getalenteerde en gemotiveerde amateur-muzikanten, versterkt door enkele professionelen.

Print Friendly, PDF & Email
Gary Van Rompuy

Reageer op dit artikel

Please Login to comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op