Bekertornooien Bowling

Het was al heel wat jaren geleden, maar dit jaar deden onze beide bowlingteams samen mee aan het OABV bekertornooi. Het systeem werkt met een loting om de tegenstander te kennen, en enkel het puntentotaal bepaalt wie er doorgaat naar de volgende ronde. De loting is dus een belangrijke factor.

WL1 had de pech om de Kegelvreters (WDOT) als tegenstander te loten, en dat in hun sterkste opstelling. De Kegelvreters eindigden dit seizoen op een 10e plaats, wat eigenlijk te laag is, gezien de kwaliteit in hun team. We maakten ons geen illusies, het werd een avondje bowlen zonder stress, en met de nodige fun op en naast de banen. David, Dirk (203-521) en Ronny (204-569) speelden geen onverdienstelijke wedstrijd tegen Sven (202, 267 – 652) Jef (234, 245, 201 – 689) en Sam (223 – 596) maar hadden nergens zicht op de overwinning. David had wat pech met de afwerking, maar was nog niet voldoende hersteld van een lumbago. Dirk kwam in game 3 helemaal boven water, en kap Ronny bleef een ganse avond op niveau spelen. Vermeldenswaardig waren de 9 bierframes voor David (evenaring van het record binnen WaterLink). We kwamen een 20-tal kegels te kort om nog opgepikt te worden als beste verliezer van de avond.

WaterLinkers2 kregen het jeugdteam van JIC Sinjoor als tegenstander. Guy (203 – 509) en Ludo speelden beiden goed op niveau, maar Jan was onvoldoende hersteld na zijn ziekte, wat ook te merken was op de baan en dat kostte hun de kwalificatie. Het zag er nochtans goed uit na game 2, want de heren bij JIC Sinjoor stonden op dat moment slechts 1 kegel voor, maar Harsh, Swapnill (521) en Smit speelden een collectief zeer goede 3e game en wonnen uiteindelijk met 44 kegels bonus.

Jan en Ludo spelen nog het individueel tornooi op 30 mei en 6 juni. We wensen onze vertegenwoordigers veel succes.

 

Hieronder nog de scores van beide bekerwedstrijden : 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Ronny Korsten
Voorzitter Persawa Bowling en Team Captain waterlinkers 1 en 2 bij Persawa
Als voorzitter van Persawa Bowling, leid ik alle bowling activiteiten in goede banen 😉 .

Bovendien ben ik ook team captain van de competitieteams water-link 1 en 2 waarvoor ik de speelkalenders (playlists) onderhoud.

Reageer op dit artikel

Please Login to comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op