AWW Bowling valt in de prijzen!

Dit bericht werd voor het laatst gewijzigd op 6 januari 2016 om 09:29

Competitie seizoen 2012-2013

Seizoen 2012-2013 was voor AWW Bowling in vele opzichten een mooi seizoen.

AWW1 eindigde voor het eerst in zijn bestaan op een 3e plaats in de AWOT-league in den Antwerp Bowling op linkeroever. Tevens kregen ze van hun medeteams de fair play trofee aangeboden.

AWW2 draaide een rustig seizoen mee in de middenmoot van de WDOT-league in Wommelgem, en kende enkele sportieve successen tegen de topploegen. Ook hier kregen Swa, Guy en Jan de fair play trofee voor de tweede keer op rij van hun tegenstanders.

AWW Dry speelt op maandagavond in Wommelgem de sterk bezette Brabo League, en hier was het Jan Pauwels die in de handicapreeks maar liefst de eerste plaats behaalde in het clubkampioenschap. De ploeg zelf kende enkele dipjes, maar kon zich uiteindelijk toch handhaven in het klassement.

Natornooien

In de natornooien wordt er steevast goed gepresteerd door onze bowlers.
In het individueel tornooi hadden we maar liefst 5 finalisten. Dirk en Guy hadden zo goed gepresteerd in de selectiereeksen en kwamen uit in de scratchfinale. Daar bleken ze toch een maatje te klein tegen de overwegend Belgische toppers.
Maar Joost, Swa en Jan kwamen uit in de handicapfinale. Joost (4e) en Swa (5e) mistten net de podiumplaatsen maar onze sterke Jan zette de bekroning op een zeer sterk seizoen met ook hier een eerste plaats.
In het dubbelkampioenschap zijn Swa en Jan al jaren goed voor een finaleplaats in de handicapreeks, met al enkele podiumplaatsen tot gevolg. Dit jaar presteerden ze in de voorrondes zo goed, dat ze rechtstreeks in de scratchfinale uitkwamen. Die finale bleek zoals verwacht toch wel een maatje te groot voor hen. De ervaring is wel meegenomen en aan inzet mankeerde het zeker niet.

Bekertornooi

In de beker hebben we als doelstelling om toch elk jaar zeker de 8ste finales te halen. De schiftingen hadden we probleemloos overleefd, maar in die 8ste finales moet je een beetje geluk hebben met de trekking van de tegenstander.
Het Kliekske 2 is wel een haalbare kaart, maar na een zwaar bevochten doch helaas verloren heenmatch en een nipt gewonnen terugmatch, hadden we wel genoeg kegels om als beste verliezer terug opgepikt te worden voor de kwartfinales. Daarin kwamen we uit tegen CNBA 1 en daar waren we duidelijk een maatje te klein. Zij zouden de dag nadien ook doorstoten naar de finale maar die verliezen tegen de Jaguars. Maar voor AWW2 was de kwartfinale al zeker een succes.

Besluit

P1020190

Al bij al werd het seizoen 2012-2013 een zeer sportief succes, en we hopen voor het komend seizoen weer in de prijzen te vallen.

Seizoenstart 2013-2014

Ondertussen is de AWOT-league op woensdag opgedoekt wegens te weinig ploegen. Antwerp Bowling heeft daar dan zelf een nieuwe league opgericht, nl. de Linke League, waar AWW1 nu aan deelneemt.

Ook AWW2 en AWW Dry hebben hun start niet gemist in het nieuwe seizoen. AWW2 staat op een mooie 5e plaats op 14 ploegen, en AWW Dry staat gewoon mee op kop in de Brabo League.

Print Friendly, PDF & Email
Ronny Korsten
Voorzitter Persawa Bowling en Team Captain waterlinkers 1 en 2 bij Persawa
Als voorzitter van Persawa Bowling, leid ik alle bowling activiteiten in goede banen ? .

Bovendien ben ik ook team captain van de competitieteams water-link 1 en 2 waarvoor ik de speelkalenders (playlists) onderhoud.

Reageer op dit artikel

Please Login to comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op