10 goede redenen om een biertje te drinken!

 

De wereld houdt van bier! En het is niet alleen lekker, het bevat tevens een groot aantal gezondheidsvoordelen. Het heeft meer eiwitten en vitamine b dan zijn goede vriend wijn en het beschikt ook over een grote hoeveelheid antioxidanten dankzij hop, één van de belangrijkste ingrediënten. Bier bevat tevens mineralen die je stofwisseling een stoot geeft, zodat je je niet slecht hoeft te voelen over de snacks die je bij je bier hebt. Als je bier in mate consumeert, dan kan bier je gezondheid bevorderen en dat op vele manieren:

1. Bier houdt je nieren in vorm! Studies tonen aan dat bier door zijn magnesiumgehalte nieren ondersteunt, waardoor de kans op nierstenen gereduceerd wordt.

2. Bier kan je cholesterol verlagen! De vezel gevonden in bier is een actieve stof voor het verminderen van LDL, oftewel “slechte” type van cholesterol, in je lichaam.

3. Bier is een goede bron van vitamines B! Experten zeggen dat dit heerlijke brouwsel vitamine B1, B2, B6 en B12 bevat. Het zal je energievol houden en je hart in een topconditie!

4. Bier kan je botten doen versterken! Hoge niveaus van silicium in bier kan helpen bij het verbeteren van de dichtheid van je botten, je mager en sterk houden en je risico op osteoporose verminderen.

5. Bier kan je helpen beter te slapen! Dankzij lactoflavine en nicotinezuur, kan bier je slapeloosheid genezen.

6. Bier kan je risico op hartaanvallen verminderen! Studies tonen aan dat het in mate drinken van bier, je risico op een hartaanval, beroerte, perifere vasculaire aandoening met 25% tot 40% kan doen verminderen.

7. Bier vermindert de kans op bloedstolsels! Alcohol kan als antistollingsmiddel fungeren, waardoor bloed minder kleverig wordt en daardoor minder snel stolt.

8. Bier kan je geheugen verbeteren! Alzheimer en dementie zijn een minder groot probleem voor bierdrinkers, dankzij het hop-molecuul.

9. Bier helpt bij het bestrijden van stress! Bier drinken kan helpen om rustig te blijven en niet te veel stress te hebben over werk.

10. Bier is goed voor de huid. Je huid blijft erdoor zacht en soepel, met name door zijn speciale vitamines die de pigmentatie verbetert.


Deel dit met je vrienden en familie en ga dan samen een kroeg in!

Disclaimer: de inhoud op deze site is naar beste weten samengesteld. De informatie is echter van algemene aard en is daarom niet bedoeld als vervanging van medisch advies, arts- of specialistbezoek. Uw gezondheid is belangrijk voor ons.

Print Friendly, PDF & Email
webmaster
Webmaster Persawa website bij Persawa
Als webmaster van de Persawa website draag ik er zorg voor dat de inhoud van de website up to date blijft. Ik waak over de consistentie en layout van berichten en evenement aankondigingen van bijdragende bestuursleden.

2
Reageer op dit artikel

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
webmasteradmin Persawa Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
admin Persawa
Beheerder

Na het lezen van dit artikeltje heb ik dorst gekregen! Wanneer gaan we samen eens een pint drinken?